Annons:

Första bortasegern bärgad av VIK:

Nichlas Falk var förstås glad efter att Västerviks IK bärgat säsongens första bortaseger. Foto: Bildbyrån

Första bortasegern bärgad av VIK: "Starkt att vi reser oss"

Västerviks IK kan vinna bortamatcher i Hockeyallsvenskan. Säsongens första kom mot Västerås IK – och därmed bröts också den långa förlustsviten.
– Det betyder jättemycket för vårt självförtroende, säger VIK-tränaren Nichlas Falk efter 5-3-segern.

Annons:

Att lämna Västervik har varit en mardröm för VIK den här säsongen. Nu kanske en vändning kan komma. Laget tog en mycket stark seger borta mot Västerås IK den här fredagskvällen. 

– Det var jätteskönt såklart. Jag tycker om prestationen den senaste tiden minus Tingsryd. Nu får vi verkligen utdelning och det är mycket som är positivt. Vi har pratat om att få in mer folk på mål och båda våra PP-mål kommer till så. Även Theo Jacobssons sista är det bra skymning på. Det visar att det vi pratar om från oss tränare är inget vi hittar på. Vi gör det som behövs, offrar oss och tar jobbet. Vi gör en bra bortamatch, säger Nichlas Falk. 

VIK hade en 3-2-ledning med sig till tredje perioden, men fick se Västerås kvittera halvvägs in i tredje. Gamnacke och nervösa händer på spelarna?

Nej, inte i kväll. Theo Jacobsson smällde dit 4-3 och i tom bur satte Anton Svensson 5-3. 

– Det betyder jättemycket för vårt självförtroende att resa oss efter det där. För någon månad sedan hade vi nog torskat med 6-3. Vi krigar på och biter i verkligen. Det känns som att vi har ett annat lugn nu efter insläppta mål om vi jämför med tidigare. Det känns i båset att vi litar på försvarsspelet och det blir inga jätteläckor. Vi har tagit steg i rätt riktning och varit tajta försvarsmässigt i de senaste matcherna. 

"En lättnad"

När Anton Svensson satte dit 5-3 i öppen kasse kunde Västervik vråla ut segerglädjen. 

– Det var oerhört skönt såklart. En lättnad, säger Falk och skrattar. 

Många har räknat ut VIK, inte minst efter förlusten i sexpoängsmatchen mot Tingsryd senast. Nu vann VIK samtidigt som Tingsryd föll. Det gör att det nu skiljer tio poäng med många matcher kvar att spela.

– Jag säger det jag har sagt hela vägen. Det är prestationerna vi går på och det är för tidigt för oss att säga att tåget har gått. Gör vi prestationer som i den här matchen är vi med och pressar hela tiden och då kommer vi plocka poäng. Men vi ska inte vara naiva, utan vi behöver ha koll på hur det ser ut. Det här känns väldigt positivt. 

Falk ville hylla hela laginsatsen efter skrällsegern.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt