Annons:

Som natt och dag för VIK:

Nichlas Falks VIK föll hemma mot Östersund. Foto: Bildbyrån

Som natt och dag för VIK: "Behöver smutsa ned oss"

En riktigt stark seger borta mot Västerås IK. 24 timmar senare nollade av jumbon Östersunds IK.
– Vi behöver smutsa ned oss mer än vi gör, säger tränaren Nichlas Falk.

Annons:

I går kväll bröt Västerviks IK den mycket dystra sviten och tog säsongens allra första bortaseger. Västerås IK betvingades med 5-3 efter en mycket stark insats.

Var det vändningen för VIK?

Nej. Mindre än 24 timmar senare föll Västervik hemma mot jumbon Östersund med 0-2 i ACT-Hallen.

– Vi börjar lite tafatt och har mycket felpass i början. De får tryck på oss i första perioden, men vi spelar upp oss i andra och det är inte lika slarvigt längre. Vi får längre anfall på dem, men det är lite uddlöst framåt och för lite trafik framför mål, säger VIK-tränaren Nichlas Falk. 

Hur kan det skilja så pass mycket på ett dygn?

– Det är det som är tjusningen, eller otjusningen i det här fallet, med sporten. Östersund gör det samtidigt bra och har fem man framför mål. De lägger ut den och vi får börja om varje gång. Vi behöver smutsa ned oss mer än vi gör. 

Trodde på mer energi

Nichlas Falk ansåg ändå att hans lag skapade en hel del målchanser.

– Vi vinner skotten med 31-19 och gör en okej match. Vi har bra med lägen och många öppna lägen. För att man ska få de här enkla målen, ett skott och en retur, krävs det att man tar sig in framför mål och att man hänger sig åt det. Men med lite effektivitet hade det här sett annorlunda ut. 

Att VIK inte kunde upprepa insatsen från i går sved för Falk. 

– Jag trodde vi skulle ha med oss mer energi från i går, men det blev lite för slarvigt. I går funkade PP och då var vi mer bestämda och gjorde det enklare. I dag är det för omständligt och vi får knappt iväg puckarna på mål. Det är inte bra nog. 

"Surt som fan"

VIK hade chansen att ha sju poäng upp till Tingsryd, men nu är det fortsatt tio poäng och Tingsryd har dessutom tre matcher till godo.

– Vi är där och hugger om poäng igen mot slutet, men så går vi på en tekningsvariant vi bör ha full koll på. Tyvärr blir det ett missförstånd. Det är surt som fan såklart. 

Falk ville nämna Theo Jacobsson för insatsen.

– Han var jättebra i går och jättebra i dag. Han har bra fart och utmanar med sin skicklighet.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt