Annons:

Dags för match två i ödeskvalet – VIK mönstrar samma trupp som senast

Emil Kruse motade samtliga 45 skott när Västerviks IK vann match ett i negativa kvalet mot Tingsryds AIF. I kväll spelas match två i Tingsryd. Foto: Bildbyrån

Dags för match två i ödeskvalet – VIK mönstrar samma trupp som senast

Västerviks IK har 1–0 i matchserien mot Tingsryds AIF. Nu väntar match nummer två i negativa kvalspelet. 

Annons:

Västerviks IK fick en bra start på kvalet för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan och vann match ett i Tingsryd i måndags. Nyckelspelaren Victor Öhman stänkte dit matchens enda mål och Emil Kruse motade samtliga 45 skott. 

I kväll är det återigen dags för match i Tingsryd. VIK går för andra raka segern och Tingsryd vill utjämna matchserien till 1–1. 

– Det är självklart viktigt att få en bra start, men det är först till fyra segrar som gäller. Första matchen är spelad och den får vi lägga till handlingarna. Nu är det dags att fokusera om på nästa match och självklart ta med det vi gjorde bra och titta på det vi kan göra bättre, säger Nichlas Falk, tränare i Västerviks IK. 

"Stängde många av deras spelvägar"

Västervik gjorde en på det stora hela bra prestation i första kvalmötet. Det kommer krävas samma insats i andra matchen i matchserien. 

– Rent taktiskt gjorde killarna en jättebra match utifrån den scouting vi hade satt ihop. Vi stängde många av deras spelvägar, låg bra i banan i spelet utan puck och blandade in backarna på ett bra sätt i spelet med puck, vilket gjorde att vi fick fler hot än att backarna står sysslolösa i anfallsspelet, säger Nichlas Falk. 

Vad ser du för förbättringspunkter till kvällens match?

– Att vi som alltid är noggranna med pucken och att vi inte spelar på chans. Det är viktigt att ha ett hundraprocentigt spel, annars får man hålla i och skydda pucken så vi inte skickar iväg chanspuckar som de kan bryta och komma till avslut på, säger Falk.

Samma trupp som senast

Det blir inga förändringar i VIK-truppen jämfört med senast. Vare sig Simon Suoranta eller Hugo Gabrielsson kommer till spel även om de är på väg tillbaka. 

– Vi har fått svar på Simons knä så det är lite dag till dag på honom. Han kommer inte åka med till Tingsryd i dag. Vi får se hur det ser ut på träningen i morgon och om han kan vara redo för fredagens match. Hugo Gabrielsson är tillbaka i träning, men han åker inte med till Tingsryd. Han behöver göra några träningar för att kunna vara redo. 

Det är en förhållandevis frisk trupp som Falk förfogar över.  

– Här gäller det verkligen att bita ihop och inte känna efter så mycket. Har man en liten skavank får man leva med den. 

Emil Kruse höll nollan i första mötet men Falk vill inte avslöja om det blir Kruse eller Edvin Olofsson mellan stolparna i afton. 

– Det får vi se när vi kommer fram till Tingsryd. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt