Annons:

Långt upp till säker mark – poängtörstande VIK spelar viktig bottenmatch

Nichlas Falks Västerviks IK spelar en viktig match hemma mot Tingsryds AIF på onsdagskvällen. Foto: Bildbyrån

Långt upp till säker mark – poängtörstande VIK spelar viktig bottenmatch

Västerviks IK har tio poäng upp till Tingsryds AIF på säker mark. I afton ställs lagen mot varandra i ATC-hallen. 
– Vi behöver göra en topprestation för att ha chans att vinna, det är det vi fokuserar på, säger VIK-tränaren Nichlas Falk. 

Annons:

I kväll spelar Västerviks IK en oerhört viktig match mot Tingsryds AIF, Smålandskollegan som VIK jagar för att komma upp på säker mark. Det är just nu tio poäng upp till Tingsryd ovanför kvalstrecket. 

– De senaste prestationerna ger hopp. Vi har varit tajtare bakåt än vad vi har varit tidigare. Det ska bli kul att se vad vi kan åstadkomma, säger Nichlas Falk. 

Hur ser du på matchens betydelse?

– Alla är medvetna om situationen och hur tabellen ser ut. Vi får försöka fokusera på prestationen. Är den bra vet vi att vi har chans att vinna. Gör vi det knappar vi in tre poäng och skulle vi torska går livet vidare ändå. 

"Gör det för att laget ska få framgång"

Västervik mötte Mora IK på bortamatch i söndags, kom hem i snöstormen under natten mellan söndag och måndag och hade ledig måndag. 

– Förberedelserna började i går och vi har pratat mycket om trafiken in på kassen. Vi vet hur Tingsryd spelar och de spelar på samma sätt som vi vill spela på med mycket folk på mål. De har varit duktiga på att skydda sitt eget mål mot oss. Det gäller för oss att bryta någon form av mönster vad gäller att ta sig in på mål. Det vi har gjort hittills har inte varit tillräckligt. Det krävs mod och karaktär med att man går in där. Du går inte in för dig själv, du vet att du kommer få en smäll, en crosschecking eller ett rapp. Du gör det för laget och för att laget ska få framgång. Jag försöker få grabbarna att våga kliva ur sin egen komfortszon och ta sig in där. Målvakterna är nu för tiden så pass duktiga att de tar i princip alla skott som de ser från blålinjen eller en bit innanför blålinjen.

Isak Salqvist är skadad och missar viktiga matchen mot Tingsryd. Phil Marinaccio dras med höftproblem. Falk har förhoppningar om att Theo Jacobsson ska vara redo för spel igen. 

– Han har haft nackspärr och inte kunnat titta åt vänster. De fick loss det för ett tag sedan och han sa att det kändes mycket bättre idag (läs i går). Vi håller tummarna för honom.

Falk positiv till förstärkningen i ledarstaben

För att förstärka ledarstaben plockar VIK in juniortränaren Pelle Torstensson för att komplettera Nichlas Falk och Joakim Hagelin i A-laget. Falk ser positivt på förändringen. 

– Det känns jättebra. Att få in en till i ledarstaben har vi pratat om det ett tag. Vi får ett par ögon till i båset och nu blir det tydligare uppdelat. ”Hagge” har forwards och ”Pelle” har backar. Det gör att det finns mer utrymme för mig att ha det övergripande ansvaret och kunna gå fram och tillbaka till spelarna i båset. Även om det låter larvigt så hinner du inte riktigt med det du ska göra som huvudtränare när du samtidigt har ansvar för en lagdel. Mycket tid läggs på vilka spelare som ska in på isen och vilka som inte ska in på isen. Om vi ska gå ner på folk eller göra förändringar har vi en gemensam diskussion där det är jag som tar beslutet om vad vi ska göra.

Har du och Hagelin varit med i diskussionerna?

– Ja, absolut. Det var Öhmans (Victor) idé för ett antal veckor sedan och vi har pratat om det sedan dess. Vi ska försöka få det att vända – och nu lyckades vi få till det. Förhoppningsvis får vi in lite energi i gruppen. 

Hur påverkas din roll?

– Jag slipper ansvara för vilka forwards som ska in på isen och behöver inte fundera så mycket på det. Jag kan feedbacka mer noggrant och hålla en bättre överblick över spelet. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt