Annons:

VIK-spelarna stängs av i resten av matchserien

Både Isak Salqvist (bilden) och Joshua Winquist stängs av i resten av matchserien. Foto: Bildbyrån

VIK-spelarna stängs av i resten av matchserien

Här kommer mardrömsbeskedet för Västerviks IK. Både Isak Salqvist och Joshua Winqvist stängs av i resten av matchserien mot Tingsryds AIF.

Annons:

Som om inte förlusten i den femte matchen var svårsmält nog. Nu har domen fallit från disciplinnämnden. Både Isak Salqvist och Joshua Winqvist stängs av i fredagens ångestmöte i Västervik. Tvingar VIK fram en sjunde avgörande på söndag är båda dessutom avstängda då. 

För Isak Salqvists del stannar det inte ens där. Han stängs även av mellan den 25 september och 1 oktober i höst. Salqvist ska betala 1 875 kronor i böter för sin förseelse och Winquist ska betala drygt 8 200 kronor. 

Isak Salqvist bestraffas för sin crosschecking i huvudet på TAIF:s Jacob Lundegård i tredje perioden. 

"Jag kommer in fel i situationen och siktar mot bröstet/axeln. Det är inte meningen att klubban ska komma upp i ansiktet. Som tur är så träffar den inte så illa att Lundegård blir skadad utan han kan fullfölja matchen", skrev han i sitt yttrande. 

Enligt disciplinnämnden är det dock utrett att förseelsen bör leda till en avstängning. Nyckelfaktorerna som nämnden trycker på är att crosscheckingen är vårdslös, träffade ansiktet och medförde en stor skaderisk.

Match sex mellan Västervik och Tingsryd spelas i morgon kväll. Förlorar Västervik den åker man ur Hockeyallsvenskan.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt