Annons:

VIK kan skickas ner i Hockeyettan i afton:

Nichlas Falks VIK har kniven mot strupen i kväll. Foto: Bildbyrån

VIK kan skickas ner i Hockeyettan i afton: "Kan mycket bättre"

Västerviks IK är i brygga och en match från degradering till Hockeyettan. För att kvittera matchserien till 3–3 krävs seger på hemmais i afton. 
– Vi vet att vi kan mycket bättre än vad vi presterade i onsdags, säger tränaren Nichlas Falk. 

Annons:

Västerviks IK gjorde en blek insats i Tingsryd i onsdags och hamnade i ett tidigt 0–3-underläge som angav tonen för matchen. Det blev till slut förlust med 0–4. Tingsryd har tagit ledningen med 3–2 i matcher och skickar ner Västervik i Hockeyettan vid seger i kväll.

– Det var ett riktigt bottennapp i onsdags och vi har efter matchen tittat på saker och ting som inte fungerade senast. Det är revanschlustan på oss själva som är drivkraften och vi vet att vi kan mycket bättre än vad vi presterade i onsdags, säger Nichlas Falk. 

"Såg inte den komma"

Att Västervik presterade som de gjorde i onsdags har överraskat många, inklusive tränaren Nichlas Falk. 

– Vår insats var väldigt förvånande. Jag såg inte den komma med tanke på hur det har sett ut i tidigare matcher. Förutom onsdagen har det varit jämna matcher och det är småmarginaler som avgör. Vi ska försöka se till att marginalerna tippar över åt vårt håll i dag, säger Nichlas Falk. 

Vad har ni pratat om efter senaste matchen?

– Vi har pratat om att vinnande laget ska vinna fyra matcher. De har vunnit tre matcher och vi två och det finns fortfarande alla möjligheter i världen till att vinna ytterligare två matcher. Det är vad vi gör som är det viktiga. Kan vi få till en bra prestation så vet vi att vi har chansen att vinna och ser det ut som det gjorde i onsdags så tar det nog tyvärr slut i dag, säger Falk.

Hur mår gruppen med tanke på att ni är en match från degradering till Hockeyettan?

– Det är ganska okej. Vi har fått lite avstängningar som gör att vi behöver göra en del justeringar i vår lineup. En sådan grej blir ändå en aha-upplevelse för spelarna. De behöver prata ihop sig och få in energi i kedjorna. Det är ändå gott gry i gänget. 

Två VIK-forwards avstängda

Västerviks IK:s forwardsduo Isak Salqvist och Josh Winquist är avstängda under resten av matchserien för tacklingar som de delade ut i onsdagens match. 

– Salqvists avstängning är inget att snacka om. Joshs avstängning är tuff. Boarding är en våldsam tackling och jag tycker inte att tacklingen är våldsam. Han slutar åka skridskor i botten på cirkeln och glider in i tacklingen. Det är självklart olyckligt att spelaren blir skadad men han (spelaren i Tingsryd) utsätter sig själv för att hamna i den situationen då han står tätt mot sargen, blir ganska låg och vrider upp sig. De säger att det är en armbåge med i bilden men den ser inte jag. Jag får hoppas att de har rätt och är det så är det illa. Det är en olycklig tackling som tar fel på grund av att deras kille vrider upp sig precis när Josh kommer. Då blir svårt för Josh att bromsa. 

Om nyckelspelaren Victor Öhman kommer till spel är oklart. 

– Vi får se hur det blir i kväll. 

Nichlas Falk är också fåordig om det blir Emil Kruse eller Edvin Olofsson som får förtroendet mellan stolparna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt