Annons:

Nyförvärv blir ny lagkapten – Svensson ska leda VIK i rätt riktning

Anton Svensson, nyförvärvet från Västerås IK, har utsetts till Västerviks IK:s nye lagkapten i Hockeyallsvenskan. I kväll drar seriespelet igång med länsderby hemma mot Kalmar HC. Foto: Bildbyrån

Nyförvärv blir ny lagkapten – Svensson ska leda VIK i rätt riktning

Assisterande kapten i Hockeyallsvenskan i fyra raka säsonger. Som nyförvärv i ett revanschsuget Västerviks IK får Anton Svensson, 30, förtroendet att axla den ärofyllda rollen som lagkapten.

Annons:

Seriepremiären i Hockeyallsvenskan är bara några timmar bort. Västerviks IK inleder säsongen med ett länsderby mot nykomlingen Kalmar HC i Plivit Arena. 

Västerviks rutinerade forwardsförstärkning Anton Svensson är laddad inför kvällens tillställning. 

– Det är äntligen dags. Det har varit en lång försäsong och nu är vi redo för att börja spela om poäng. Nu börjar det roliga och tävlingen betyder något på riktigt. Det ska bli kul att spela derby direkt, säger Anton Svensson. 

Vad tror du att det blir för typ av match?

– Det kommer gå undan och det känns som att vi är redo för att visa att vi har en växel till i vårt spel, säger Anton Svensson. 

Utsedd till kapten i sin nya klubb

Anton Svensson har spelat i Hockeyallsvenskan de senaste fyra säsongerna, först två säsonger i Tingsryds AIF och nu senast två säsonger i Västerås IK. Han har nu hamnat i Småland igen och fått en bra bild av sin nya klubb. 

– Jag trivs jättebra och har kommit in bra i gruppen och i staden. Jag tycker att vi har fått till det bra i gruppen och ”Falken” (Nichlas Falk) har tryckt mycket på att vi ska få ihop gruppen så fort som möjligt. Vi spelare har gjort ett bra jobb och kommit ihop ganska fort. Sedan får vi se hur det blir när det börjar spelas om poäng och allt kanske inte är frid och fröjd. 

Anton Svensson var assisterande kapten i både Tingsryd och Västerås och har blivit utsedd till ny lagkapten efter Erik Gustafsson i Västerviks IK. 

Var det något som du hade räknat med när du kom hit?

– Ett ”C” hade jag väl inte räknat med, men att jag skulle vara en ledande spelare fanns redan på pappret. Det är självklart jättekul och en ära att både klubb, sportchef och tränare tror på mig på det sättet. Det gäller att vara sig själv och inte börja tro att man ska göra massa annat. Har man varit sig själv så här långt i karriären finns det ingen anledning att ändra på det bara för att man får ett ”C”. Jag ska vara mig själv och försöka leda laget på och utanför isen. 

Anton Svensson vräkte in 58 poäng på 53 matcher under sin andra säsong i Tingsryd och levererade därefter stadigt med poäng i Västerås. 

– Jag mådde bra, fick en bra roll och trivdes i Tingsryd och hade två ganska bra säsonger i Västerås. Nu är jag tillbaka i Småland och det kanske inte riktigt är samma press utifrån som det var i Västerås. Förhoppningsvis kan jag få en liknande säsong här i Västervik som jag hade i Tingsryd. I år är det lite samma sak – jag mår bra, trivs bra och har än så länge fått en bra roll. Det ser lovande ut. 

Fokus på defensiven

Huvudtränaren Nichlas Falk har påpekat vikten av att sätta defensiven efter ett turbulent fjolår som slutade med negativt kvalspel och uttåg innan klubben räddades av att Vita Hästen gick i konkurs. 

– För oss är förstås defensiven viktigast. Om man håller på och släpper in fem mål kommer man aldrig vinna matcher. Det gäller att vi sätter försvarsspelet och försöker hålla det till två insläppta mål, kanske tre. Det kommer ge oss större chanser att vinna matcher, säger Anton Svensson. 

Hur tycker du att det har sett ut på försäsongen?

– Väldigt bra, både på träningarna och i träningsmatcherna. Försvarsspelet i egen zon har varit väldigt bra, men försvarsspelet på andra ställen kan bli bättre. 

Hur lyder er målsättning?

– Vi ska göra allt vi kan för att hålla oss kvar i Hockeyallsvenskan och inte ligga bland de två sämsta lagen. Varje match kommer betyda allt för oss i år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt