Annons:

Anton Svensson och hans VIK nollade serieledaren Björklöven i kväll. Arkivbild. Foto: Bildbyrån

"Alla målen är billiga" – så gick tränarsnacket efter matchen

Efter Västerviks 5-0-seger i kväll tyckte serieledande Björklövens tränare Viktor Stråhle att hans lag hade gett bort alla mål. VIK-tränaren Nichlas Falk var betydligt mer nöjd.
– Tiden tickar och det är liksom inte vi som har bråttom, kommenterar han Björklövens 12-0 i skott i mittperioden då VIK ledde med 3-0 i mål.

Annons:

När Västerviks IK mötte IF Björklöven borta för en dryg månad sedan slutade det med en klar 6-0-förlust. Nästan lika stora var siffrorna i kväll. Fast med den skillnaden att det var Västervik som vann mot serieledarna, och att siffrorna stannade vid 5-0.

Västervik fick en drömöppning. Laget ledde med 2-0 efter bara några minuters spel, och med 3-0 efter den första perioden.

– Ja, i kväll såg det inte riktigt ut som det brukar göra mot Björklöven, säger VIK-tränaren Nichlas och skrattar.

Effektiva och vassa

Just starten på matchen skulle komma att spela stor betydelse.

– Verkligen. Vi är väldigt effektiva och vassa när vi får våra lägen. Det underlättar oerhört mycket under resten av matchen att vi får den starten. Jämfört med matchen mot Kalmar senast (då laget också tog en tidig tvåmålsledning, men förlorade i overtime) bjuder vi inte alls på lika mycket, säger Falk.

I den andra perioden tajtade VIK till det rejält. Man hade en tremålsledning i ryggen, spelade på det – och gjorde det bra.

– De vinner skotten med 12-0 och vi har inget framåt, men jag tycker att vi gör det jättebra i mittperioden. Tiden tickar och det är liksom inte vi som har bråttom. Jag tycker att vi håller dem på utsidan och de skapar inte speciellt mycket.

Inga chansningar

Under tisdagsmorgonen hade Nichlas Falk en lång dragning för laget hur olika saker påverkar matchutseendet.

– Precis så här skulle vi ha gjort mot Kalmar; bara låta matchen gå och inte känna att vi måste skapa en massa eller blotta oss. I dag gjorde vi helt rätt och gjorde inga chansningar. När vi får vårt fjärde mål trodde vi att det var klart, men de körde vidare och det var väl först då som de började skapa stora chanser. Men då hade vi Emil (målvakten Zetterquist) längst bak. Det är så kul för Emil, med tanke på den inledning av säsongen han har haft, att han får hålla nollan och visa vilken bra målvakt han är.

Hur viktigt är det att lämna sistaplatsen rent mentalt?

– Det är absolut viktigt. Framför allt känns det skönt att tabellen är tajt och att det inte har delat upp sig redan. Det är bra att vi mindre klubbar kan vara med.

”Slår sarg ut ungefär hela matchen”

 Björklövens tränare Viktor Stråhle var inte riktigt lika nöjd efter matchen. Han tyckte att laget gav bort alla mål till Västervik.

– Det är inte godkänt. Vid deras första mål har vi pucken på blå, full kontroll i anfallszon, ger bort den, friläge och mål i arselet. Sedan åker de på sina rusher, vi sorterar inte, åker på fel spelare i stället för att plocka bort en spelare som är den enda farliga spelaren på isen, så blir det 2-0. Och vid deras tredje mål är vi fem man mot den spelare som får pucken inne i slottet och måste kunna ta bort honom, sa han till TV4 Play.

– Sedan får de på något sätt spela på den ledningen och slår sarg ut ungefär hela matchen. Vi saknar ju inte målchanser för att göra mål, men vi kan ju inte ge bort sådana här jävla mål. Alla fyra målen är billiga. Vi skapar stora chanser både i första, andra och tredje perioden, men oavsett så räcker det inte till – det måste vara skarpare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt