Annons:

Så vill Falk se VIK mot Västerås – byter målvakt

Nichlas Falk vill se en mycket bättre insats från sitt Västervik mot Västerås. Foto: Bildbyrån

Så vill Falk se VIK mot Västerås – byter målvakt

Västerviks IK har knappt hunnit smälta den tunga förlusten mot Tingsryds AIF förrän det vankas ny match. Under fredagskvällen väntar Västerås IK på bortais.
– Nu vill vi studsa tillbaka, säger tränaren Nichlas Falk.

Annons:

Gick tåget för Västerviks IK i onsdags kväll? 1-4-förlusten i sexpoängsmatchen mot Tingsryds AIF gör att VIK är 13 poäng bakom just Tingsryd på säker mark. 

Tränaren Nichlas Falk var tydlig med att det är många matcher kvar att spela, men efter att ha inkasserat sex raka förluster måste det snart vända för VIK.

Chans att bryta trenden finns redan i kväll när Västerås IK, åtta i Hockeyallsvenskan, väntar på bortaplan. 

– Vi var för passiva i både egen och offensiv zon. Vi behöver mer understöd och de fllesta lag överbelastar och kommer ut med två mot puckföraren. Då behöver vi vår andragubbe närmare för att få past puckarna. Vi kom mycket en mot två och då är det lätt att plocka pucken från oss. Vi behöver ligga närmare varandra i försvarsspelet och tuffa till oss i närkamsspelet. Vi kan inte nöja oss med att bli undanskuffade och det har mycket med mod att göra. Nu gäller det att vi bröstar upp oss, säger Nichlas Falk. 

Krävs en mycket bättre insats

En helt annan insats än den mot Västerås krävs om Västervik ska kunna vara där och hugga om poäng eller seger. 

– Vi är inte alls nöjda med insatsen mot Tingsryd. Vi hade tre matcher tidigare där vi gjorde bra prestationer men i onsdags kändes det som ett steg tillbaka. Nu vill vi studsa tillbaka igen.

Vad behöver ni se upp med hos Västerås?

– Det är ett snabbt lag som spelar snabb hockey från egen zon. Det går i 200 knyck, så det gäller att vi har rätt antal folk med oss hem. Vi ska försöka vinna tillbaka pucken, men sker inte det så måste vi se till att vi inte får tvåettor eller tretvåor på oss. 

Byter målvakt

Kanadensaren Cédric Lacroix fick matchstraff efter att ha kört på Tingsryds målvakt Tomas Rydén. Men det renderade inte i någon längre avstängning. Det gör att VIK kommer med samma lag som senast. 

Skillnaden är att Edvin Olofsson får ge plats åt Pontus Eltonius mellan stolparna. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt