Annons:

VIK förändrar i upplägget inför ödeskvalet:

Västerviks IK får göra sig redo för negativt kval efter grundseriens slut. Foto: Bildbyrån

VIK förändrar i upplägget inför ödeskvalet: "Ska gynna oss på sikt"

Det har varit mer eller mindre klart ett tag, men nu är det definitivt klart. Västerviks IK får precis som i fjol spela ett ödesmättat, negativt kval.
– Vi har börjat skifta om en del saker i vårt spel som vi anser ska gynna oss på sikt, säger VIK:s assisterande tränare Pelle Torstensson. 

Annons:

Västerviks IK förlorade fredagens svåra bortamatch med topplaget Södertälje SK med klara siffror, 7–2. Den defensiva insatsen lämnade mycket i övrigt att önska. 

– Både spelare och ledare är besvikna på insatsen. Vi visste att Södertälje skulle komma ut hårt efter förra förlusten samtidigt som de hade enkronasmatch med nästan fullt hus. Vi var inte där fullt ut och det utnyttjade dem genom att smälla in tre snabba mål i första perioden. Vi steppade upp och fick ordning på vårt spel under de första minuterna i andra perioden, men de fick in ett par mål till. Vi är allihopa besvikna på insatsen och får ta ett par dagar ledigt, samla ihop oss på måndag, avsluta matchen ihop och sätta fokus på kommande uppgifter, säger VIK:s assisterande tränare Pelle Torstensson. 

"Bara att ställa in sig på det"

Efter gårdagens nederlag står det helt klart att Västerviks IK tvingas till negativt kval för andra säsongen i rad. Som det ser ut just nu kommer VIK ställas mot Östersunds IK. 

– Vi ska väl vara ärliga och säga att vi har lyft upp det tidigare och förberett oss på att det kommer bli kval. Så länge hoppet finns har vi gått in med inställningen att vi ska försöka vinna varje match. Alla vet var vi har legat i tabellen och hur det har sett ut poängmässigt. Kvalet har funnits ett tag bakåt i tiden och nu är det helt klart. Det är bara att ställa in sig på det, säger Pelle Torstensson. 

Sex grundseriematcher återstår innan kvalet drar igång. 

Hur ska ni nyttja den här tiden för att hitta en bra känsla och komma förberedda till kvalet?

– Vi skiftar om i upplägget. Vi kommer gå tuffare på isen och jobba mer med saker som vi känner behöver sitta i vårt spel. Vi kommer givetvis gå in med attityden att vi ska vinna varje match, men det absolut viktigaste är att se att detaljerna i spelet sitter. Vi kommer fokusera på prestationen och se till att den finns där. Och finns den där så har vi goda chanser att vinna varje match som vi ställer upp i. Nu är vi tillbaka med två matcher i veckan och det gör att vi kan lägga mer tid på isen mellan matcherna för att hitta rätt i spelet. 

Dahlroth kan debutera nästa vecka

Jesper Dahlroth, nyförvärvet från Kalmar HC, kommer till Västervik i dag och finns tillgänglig för spel från och med nästa vecka. 

På skadelistan finns Phil Marinaccio, Elias Sjöström och Robin Carlsson. Cédric Desruisseaux är inte spelklar än. 

– Phil är väl längst ifrån spel då han inte ens är på is. Vi hoppas att Elias kan börja gå fullt från och med nästa vecka. Robin Carlsson har tagit bort gipset och har ett par veckor kvar med rehab innan han är tillbaka i spel. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt