VIK FÖLL KLART – FEMTE RAKA TORSKEN

Vaclav Karabacek gjorde mål när VIK föll. Foto: Bildbyrån

Västerviks IK:s självförtroende lär inte vara på topp i det kommande ödeskvalet. Hemma mot BIK Karlskoga kom den femte raka förlusten.

VIK har en längre tid varit inställt på att det kommer bli kval för att försöka behålla sin plats i Hockeyallsvenskan. Sedan ett bra tag tillbaka har det även varit klart helt matematiskt.

För Västerviks IK handlar nu allt om att förbereda sig för en helt avgörande matchserie mot Östersunds IK.

Men självförtroendet kanske inte kommer vara på topp. På onsdagskvällen kom nämligen den femte raka förlusten för VIK.

Med en minut kvar av öppningsperioden satte Eskild Bakke Olsen 1-0 för gästerna i ACT-Hallen.

BIK utökade

Resultatet stod sig i cirka sex minuter av den andra perioden. Sedan utökade Kalle Jelvert för Karlskoga. VIK hade chansen att reducera i numerärt överläge under den andra halvan av perioden, men hittade inget reduceringsmål.

0-2 på tavlan stod sig inför den tredje akten.

Albin Eriksson såg, drygt sju minuter in på den perioden, till att göra 3-0 för gästerna. Bara ett par minuter senare kom också bortalagets fjärde mål genom Filip Svenningsson.

Blev en målfest

Skulle det rinna iväg helt? Nej, då. Vaclav Karabacek gjorde 1-4 för VIK med sex och en halv minut kvar att spela. Bara minuten senare kom 1-5. Målfesten var dock precis igång och Anton Schagerberg gjorde 2-5 ytterligare 26 sekunder senare.

Med drygt minuten kvar satte Joel Kant 3-5 och VIK tog timeout direkt efter det. Några fler mål föll inte och VIK inkasserade femte raka förlusten i Hockeyallsvenskan.