Annons:

Hagelin skrattar åt alla rykten – så ser han match på nummer tre

Joakim Hagelin skrattar åt rykten som florerar på sociala medier. Foto: Bildbyrån

Hagelin skrattar åt alla rykten – så ser han match på nummer tre

På sociala medier cirkulerar rykten om varför fyra VIK-spelare saknades i match två mot Östersunds IK. VIK-tränaren Joakim Hagelin skrattar åt de elaka ryktena.
– Det kan jag dementera helt, säger han.

Annons:

Västerviks IK gjorde en kanoninsats i måndags och skaffade 1-0 i matcher mot Östersunds IK. I onsdags, med hela fyra spelare borta, gjorde VIK en sämre prestation och hemmalaget avgjorde med 40 sekunder kvar. 

Därmed är det 1-1 i matcher. 

– Det vi känner är att vi har stulit en match där uppe och nu har vi hemmaplansfördel i ett par matcher. Vi får tillbaka spelare och kommer ha en bredare trupp. Vi har en väldigt bra känsla, säger Joakim Hagelin.

Vad kommer bli viktigt för er del?

– Jag tycker att vi bara ska gå ut och njuta av det här tillfället på hemmaplan, att få spela inför hemmafansen och se det här som något roligt. Det är en chans att visa upp sig själv och en chans att njuuta. Det ska bli kul att spela inför hemmapubliken med en bra känsla i gruppen. Vi har haft bra snack, bra träning och grabbarna är taggade. 

Är det inte lättare att säga att man ska njuta i sådana här ödeskval än att göra det?

– Som spelare ställs man alltid inför tuffa matcher, oavsett om det är en semifinal eller kval nedåt. Det är de här matcherna folk tittar på och det är nu man ska presentera. Man har chansen att visa upp sitt eget varumärke. Vi ska försöka njuta bara och koppla bort allt annat.

"Ska vara på tårna"

Joakim Hagelin tror inte att något i Östersunds spel kommer överraska under lördagens match.

– Vi vet det mesta om dem och de vet det mesta om oss. För oss handlar det mer om att gå ut och vara på tårna. Vi ska ta spelet till deras zon, sätta fart på skridskorna och göra det bra. 

Hur viktigt är det att ta de här matcherna hemma?

– Vi har varit starka hemma under stora delar av säsongen, så det är bara att gå ut och vara det. Vi ska sätta press på dem. 

Skrattar åt elaka rykten

I onsdags var Henrik Neubauer, Elias Sjöström, Joel Kant och Gustav Salmi-Lilja borta. VIK hemlighöll det in i det sista och har inte velat säga varför kvartetten saknades. Det har skapat spekulationer och elaka rykten på sociala medier.

– Jag kan säga att jag är för jäkla dålig på att kolla sociala medier, säger Hagelin.

Bland annat påstods det att VIK stängt av spelarna för att de varit ute på krogen och andra påstår att de inte har fått lön. Rykten Joakim Hagelin skrattar åt.

– Det kan jag dementera helt. Det är inte vad det handlar om. Lön har spelarna fått och någon fylla håller ingen på med nu.

Handlar det mer om hemlighetsmakeri från er?

– Lite så. Vi kan inte berätta allt för motståndarna. De får gissa lite.

VIK kommer med fullt lag i match nummer tre, men Hagelin vill inte nämna några namn kring vilka som är tillbaka. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt