Annons:

  • Hagelin tydlig:

    Västerviks IK:s spelare deppar efter att degraderingen blivit ett faktum. Foto: Ilkka Ranta/IR-FOTO

  • Hagelin tydlig:

    Mattias Wigley tackar fansen för stödet. Foto: Ilkka Ranta/IR-Foto

  • Hagelin tydlig:

    Även ledarna hade lätt att hålla sig för skratt efter slutsignalen. Foto: Ilkka Ranta/IR-FOTO

Hagelin tydlig: "Hör hemma minst i Hockeyallsvenskan"

Joakim Hagelin var förstås mycket besviken efter att Västerviks IK åkt ur Hockeyallsvenskan. Men han var också tydlig.
– Västervik som klubb hör hemma i minst i Hockeyallsvenskan, säger VIK-tränaren.

Annons:

Nej, det gick inte. Västerviks IK föll i ångestmatch nummer sex hemma i ACT-hallen. Östersunds IK vann matchserien med 4-2 och säkrade en plats i Hockeyallsvenskan.

Efter åtta säsonger är nu VIK:s sejour i landets näst högsta division ett minne blott.

– Jag vet inte vad jag ska säga. Det känns tomt. Känslan är svår att beskriva, jag har svårt att sätta ord på det och hur besviken jag känner mig. Det är svårt att prata om det. Vi behöver analysera vad som gått fel från start och från början av säsongen. Det har varit jobbigt hela året. Några stunder har varit bättre, men det har varit snabbt tillbaka till jävligt dåligt. Vi har inte fått grepp om det. Vi har gjort bra insatser och sedan har det varit som bortblåst, säger Joakim Hagelin när han möter media kort efter uttåget.

Joakim Hagelin hade en bra känsla efter den tredje matchen som VIK vann med hela 6-2. Då ledde Västervik med 2-1 i matcher.

– Då körde vi över dem och hade ett bra go i gruppen. Jag vill inte skylla ifrån mig, men det har varit tufft med avstängningar och sjukdomar. Halva laget har haft halsfluss och det har varit feber i varje gubbe. Vi har fått pussla och till slut orkar vi inte. Vi håller inte och har inte varit tillräckligt bra.

"Hör hemma i minst Hockeyallsvenskan"

Känslan var att VIK hade så god kontroll som det går att ha på en sådan här match vid ledning 1-0, men ändå kunde Östersund göra fem mål i den tredje perioden och skicka ned VIK i Hockeyettan.

– Jag håller med dig, men det kändes aldrig bra för mig under hela matchen. Jag hade en oskön känsla och vi var inte påkopplade, vi var inte där riktigt. De får ett mål, sedan får de ett snabbt mål till och sedan får vi inte stopp på det. Det biter oss i arslet och vi orkar inte helt enkelt.

Det har varit några tuffa år för klubben och nu åker man ned i ettan efter åtta raka säsonger i Hockeyallsvenskan. Hur tänker du kring klubbens framtid?

– Jag har inte tänkt i de banorna, men det enda man kan göra när man får en käftsmäll är att bita ihop och ge sig fan på att göra något ännu bättre. Västervik som klubb hör hemma i minst Hockeyallsvenskan. Vi ska sträva efter det och vi ska tillbaka. Om det sker direkt eller om det sker om två, tre år är inte det viktigaste, men det ska ske så fort som möjligt.

Och du vill vara en del av den resan?

– Får jag vara en del av det, så vill jag det. Hockey är mitt liv och det jag brinner för. Jag vill göra det ordentligt och bra från start. 

"Ska älska att komma hit"

Något han inte tycker det har varit i år. 

– Det har varit tufft och det har grinat emot. Vi har inte fått ihop grejerna och den där sköna känslan i ett lag och en grupp. Det har spretat lite och det har smittat av sig på insatserna. Det har varit ett tufft år och det är svårt att sätta ord på det. Vi behöver göra en djupare analys för det har varit kämpigt som tusan. Det svider att säga det, men det här ska vara en trygg arbetsmiljö. Man ska älska att komma hit, få hänga med polarna, kriga, svettas och kämpa tillsammans. Den känslan måste vi ha som grupp och i hela föreningen. Gör vi det kan vi komma tllbaka och det är en tidsfråga innan vi gör det. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt