Annons:

Hagelins besviken efter svag avslutningsperiod:

Västerviks IK ligger under med 2–3 i matcher i kvalet mot Östersund och måste vinna två raka matcher för att hålla sig kvar i Hockeyallsvenskan. Foto: Bildbyrån

Hagelins besviken efter svag avslutningsperiod: "Väntar på att de ska göra mål"

Östersunds IK har kopplat grepp om den allsvenska platsen. En svag avslutningsperiod blev Västerviks IK:s fall i match fem. 
–  

Annons:

Västerviks IK släppte in 0–1 några minuter in i andra perioden och repliken kom kort därpå. Anton Svensson styrde via byxan in Elias Sjöströms lösa puck från blålinjen. 

Ställningen efter två perioder i det negativa kvalets femte match var 1–1.

Med en svag avslutningsperiod kastade VIK bort chansen att sätta sig i förarsätet i nedflyttningskvalet. 

Josef Ingmans skott från blålinjen letade sig in fram till 2–1 med sju minuter kvar och Alexander Anderberg satte spiken i kistan. 3–1 i tom kasse när klockan stod på 59.29. 

VIK-tränaren Joakim Hagelin var nedstämd och besviken efter nederlaget. 

– Det är alltid jäkligt tufft att få sena mål emot oss. Jag tycker att vi blir passiva i tredje och vågar inte riktigt spela ut och gå för vinsten. Det känns som att vi åker runt och väntar på att de ska göra mål och det straffar sig, säger Joakim Hagelin.

"Få spelare som gör personbästa"

Västervik spelade en bra bortamatch i två perioder. 

– Vi gjorde det jättebra och fick matchen precis dit vi ville. Sedan skulle vi bara ta ett extra steg i tredje perioden och våga vinna, men det blir åt fel håll och då går det snabbt. De vänder runt och gör det viktiga 2–1-målet med sju minuter kvar. Då är det tufft att etablera något tryck och få till de heta målchanserna på några minuter, säger Joakim Hagelin. 

Hagelin är missnöjd med flera spelares prestationer i den femte kvalmatchen. 

– Jag tycker att vi har för få spelare som gör personbästa och steppar upp i dag. Vi går på kort om folk och har spelare som måste visa framfötterna, producera i offensiven, täcka skott och göra ett bättre jobb än vad man gör i dag. 

Hur många spelare rör det sig om?

– Vi har några få som gör ett bra jobb över 60 minuter. Man måste vilja mer och vilja vinna mer. Jag tycker att vi saknar den sista pushen idag och jag vet inte riktigt vad det beror på. Den måste tillbaka till nästa match. 

– Det är i tredje man ska gå ut och försöka vinna matchen, men det blir lite tvärtom. Vi blir stillastående, avvaktande, försiktiga och rädda för att göra misstag istället för att kliva fram och göra den avgörande grejen. 

VIK måste vinna två matcher

Spelare och ledare åker nu raka vägen hem till Västervik för att ladda om till lördagens kvalmatch. Blir det förlust är degraderingen till Hockeyettan ett faktum, men det vill inte Joakim Hagelin fokusera på.

– Vi ska varva ner, käka, få i oss energi och sedan åka hem till Västervik. Vi ska käka en bra frukost tillsammans när vi kommer hem i morgon bitti. Sedan är det bara på det igen och vinna nästa match. Det är två matcher kvar och det är bara att vinna två raka, sedan har vi klarat det här. Vi vet att vi kan vinna här borta. 

Vad vill du se från ditt lag på lördag?

– Det gäller att släppa loss. Man måste våga och inte bli rädd och ängslig där ute. Spelarna som är på isen måste våga kliva fram, göra avgörande saker och spela modigt, tufft och stort. Det saknar vi lite i dag. 

Macoy Erkamps är tillbaka till match sex och Hagelin hoppas att Hugo Gabrielson är i speldugligt skick efter sjukdom.  

Cedric Lacroix erhöll beröm för sin insats som back. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt