Annons:

Torstensson om matchstraffet: ”Det är ingen kraft i det”

Centern Mattias Wigley fick vikariera som back när Västervik hade tre backar avstängda. Foto: Bildbyrån

Torstensson om matchstraffet: ”Det är ingen kraft i det”

Västervik riskerar sin fjärde avstängning på två matcher sedan Filips Buncis utdelat en crosschecking på Östersunds Alexander Anderberg. Beslut kommer imorgon.
– Jag hoppas att det stannar vid den femman, säger coachen Pelle Torstensson.

Annons:

I lördags fick Västervik tre avstängningar efter en rad fula förseelser på ÖIK-lirare. Idag blev det ännu ett matchstraff. Filips Buncis åkte på en femminutare och situationen kommer nu att granskas av disciplinnämnden.

– Det är annat folk som tar beslut på den, jag hoppas att det stannar vid den femman. Det är ingen kraft i det som jag ser det, båda killarna har klubban uppåt och den styrs upp av ÖIK-spelaren. Det är min uppfattning.

Hur ser du på att Buncis hamnar i den situationen?

– Jag vill inte säga något om det, det är sånt som händer. Jag vet att Buncis tänker att han kunde gjort lite annorlunda, men han vill skydda sig och det gör man med klubban i den situationen. Sedan är det olyckligt att den åker upp på hakan.

Är du rädd för en ny avstängning?

– Man ska aldrig säga aldrig, nämnden tar sina beslut och det är det som gäller.

 "Klart att vi saknar folk"

Västervik fick alltså klara sig utan backarna Elias Ulander, Elias Sjöström och Macoy Erkamps i dagens match – vilket påverkade både kvalitén och bredden i laget. Det utnyttjade Östersund som vann med 2-1 och därmed återtog hemmaplansfördelen i den täta matchserien.

– Det är en tung förlust tycker jag, vi kommer inte riktigt upp på samma nivå som i lördags. Det är en jämn match med lite olika ansikten. De är lite bättre i första och vi får slita oerhört i boxplay. Vi måste ta bort utvisningarna, så är det, säger Torstensson och fortsätter:

– I andra får vi energi efter att vi dödat femminutaren, vi får momentum och gör 1-1. Där är vi lite bättre. I sista är det ställningskrig och de vinner en tekning och pucken slinker in. Det är sånt som händer i så jämna matcher. I slutet hade vi behövt starta med pucken lite mer för att få en push.

Hur påverkades ni av avstängningarna?

– Klart att vi saknar folk, men de vi ställer på lineupen gör sitt bästa. Det blir lite kaotiskt ett tag när Buncis faller bort och Wigley fick sy sin skada. Då blev det nya formationer varje byte där. Det var lite kaotiskt, men de som spelar försöker sitt bästa.

Känner du att kvalitén sjönk?

– Vi tappar lite på backsidan, vissa får spela mer än de är vana vid och när vi gör en push går vi på fem backar och de får slita. När vi inte kan gå på så måpnga backar som vi vill har vi inte samma energi.

Kändes ni trötta i slutskedet?

– Jag tycker inte att vi såg trötta ut, men det blir lite väl mycket speltid för vissa. Östersund kunde pumpa på med sina gubbar, men vi är ändå med i matchen tills de gör 2-1.

Centern klev ned som back  

Nästa match spelas i Jämtland på torsdag. Då handlar det om att skaffa sig matchboll. Klart är att VIK nu måste knipa en seger på bortaplan – annars åker man ur Allsvenskan.

– Vi har inte tänkt så mycket på de bitarna, vi tar match för match och kan vinna både hemma och borta. Det är klart att det hjälper med publiken och stämningen som vi har i hellen, men nu är det som det är och vi vet att vi kan vinna borta.

I backkrisen fick rutinerade Mattias Wigley börja matchen som back och gjorde det bra.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt