Annons:

VIK och ”PG” på poängjakt: ”Jag har ju haft mina lägen”

Västerviks IK är på jakt efter sin första trepoängare för säsongen och Pierre Gustavsson, till vänster, hoppas snart kunna spräcka sin poängnolla. Foto: Ossian Mathiasson

VIK och ”PG” på poängjakt: ”Jag har ju haft mina lägen”

Nästjumbo och inte en enda trepoängare på de nio första matcherna. Starten på Hockeyallsvenskan har inte varit en dans på rosor för Västerviks IK.
– Vi får inte sluta tro på vårt spel, för vi spelar bra. Trepoängarna kommer att komma, säger trotjänaren Pierre Gustavsson.

Annons:

Efter bortamatcher mot Modo och Vita Hästen i fredags och söndags är det nu dags för Västerviks IK att göra en ny bortaturné. Den här gången väntar Södertälje i kväll och Björklöven i Umeå på fredag.

Utan att överdriva kan man säga att VIK:s spelschema under andra halvan av oktober och fram till mitten av november är minst sagt märkligt. Laget spelar då åtta bortamatcher och endast en match på hemmais.

– Jag fattar inte hur de har fått ihop det, det känns väldigt lustigt. Men kan man få med sig mycket poäng från de här matcherna kan det vändas till något positivt också, säger Pierre Gustavsson.

Ser du något negativt i det i grunden eller spelar det ingen större roll?

– Vi bor på hotell och har bra förutsättningar för att förbereda oss på det sättet. Det är inget konstigt med det. Däremot får man tänka extra mycket på att jogga ned, stretcha och sådana saker. Det blir ju inte att vi hinner träna så bra när det är tätt med matcher och mycket resor. Just nu är det mest åka buss och spela match.

Är det jobbigt att i stort sett inte spela hemma på en månad?

– Jag tänker inte så utan det är bara fokus på nästa match och tre poäng hela tiden.

”En trygghet”

Just det där med tre poäng är något som Västerviks IK suktar rejält efter. De första nio matcherna har nämligen inte gett en enda trepoängare.

– Jag tycker ändå att vi har spelat så pass bra att vi varit värda att ta tre poäng i några matcher. Fortsätter vi att spela som vi ska göra och fortsätter tro på det så kommer det att komma. Vi får inte sluta tro på spelet, för vi spelar bra, säger Pierre Gustavsson.

VIK är ändå långt ifrån poänglöst då laget vunnit tre matcher efter straffar och en i förlängning. Det ger i skrivande stund åtta poäng och en nästjumboplats i tabellen.

Stör det att det inte har blivit en enda fullpoängare hittills?

– Tar man två poäng hela serien så blir det ju ett bra snitt... Men helst vill man ju ha tre poäng. Samtidigt är det en trygghet att vi har kunnat vinna matcher som inte avgjorts under ordinarie tid. Förra säsongen hade vi det struligt när det blev straffar, men nu har vi många bra straffläggare. 

Jagar sin första poäng

I kväll väntar alltså Södertälje SK på bortais. Ett lag som ligger nia och har spelat in fyra poäng mer än Västervik.

– Det känns som att de är lite luriga och de har ett ganska bra lag med många offensiva forwards. Dessutom är de bra i powerplay. Kan vi stänga ner det och ha koll på deras offensiva spel i övrigt tror jag att vi har goda chanser.

Samtidigt som VIK jagar sin första trepoängare för säsongen så är Pierre Gustavsson ute efter att göra sin första poäng.

När kommer den?

– Ja du, säg det, skrattar Pierre Gustavsson. Jag har ju haft mina lägen, men så länge jag jobbar hårt och skapar chanser så kommer det att komma.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt