Annons:

VIK-seger trots mängder av missar:

Västerviks IK vann på straffar mot Modo. Foto: Ossian Mathiasson

VIK-seger trots mängder av missar: "Puckar som stryker stolpen"

Västerviks IK har fått igång spelet och även poängproduktionen. Hemma mot Modo kom tredje segern på de fyra senaste matcherna.
– Jag hade gärna tagit tre poäng, säger backen Erik Gustafsson efter straffsegern mot Modo.

Annons:

Västervik hade en knapp 2–1-ledning att gå på inför tredje perioden och visade där upp ett starkt offensivt spel utan att få utdelning. 

De radade upp mängder av chanser under fem fösta minuter och i stället för utökad ledning var det Modo som något chockerande kvitterade till 2–2 mitt i VIK-anstormningen. 

– Det var givetvis surt. Vi kände någonstans att vi hade tredje målet på gång med tanke på hur bra vi spelade så det är klart att det kom som en kalldusch när de gjorde 2–2, säger Eik Gustafsson. 

Missade chanser i mängder

VIK fortsatte att skapa flera kanonchanser men ineffektiviteten gjorde att matchen gick till straffar via en mållös förlängning. Faktum är att VIK hade två kanonlägen i sitt powerplay med två och en halv minut kvar att spela och i förlängningen sköt Alexander Lindqvist-Hansen klockrent i stolpen. 

– Jag tycker ändå att vi reser oss efter deras mål och trummar på. Vi har bra lägen till 3–2 och för att avgöra matchen under ordinarie tid. Vi har några puckar som stryker stolpen och någon som träffar den. Det var retligt, säger Erik Gustafsson och lägger till:

– Jag hade gärna tagit tre poäng, vi gör en jättebra match men vi får vara nöjda med två poäng. 

"Jättestor betydelse"

I den sjätte straffomgången kom avgörandet när Ken Jäger satte sin straff samtidigt som Emil Kruse räddade Johan Eriksson straff. 

Vad betyder denna seger för er?

– Den har jättestor betydelse och det känns bra att vi gör en så bra match över 60 minuter. Jag hade givetvis tagit tre poäng men vi möter ett bra lag så vi får vara nöjda. 

Det var lagets tredje seger på de fyra senaste matcherna och formen är på uppgång.

– Vi har framför allt börjat få utdelning på våra chanser. I dag har vi kanske inte den utdelningen som vi har haft tidigare men vi jobbar mer som ett lag, är tajtare och håller ihop det mycket bättre och då får vi bra lägen framåt. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt