Annons:

Tre bortamatcher i rad för Västervik:

Victor Öhmans Västerviks IK har tre raka bortamatcher på programmet. Foto: Ossian Mathiasson

Tre bortamatcher i rad för Västervik: "Bara att kämpa på"

AIK borta i morgon följs av nya bortamatcher mot Leksands IF (onsdag) och Karlskrona HK (lördag).
Det är tre tuffa matcher som Västerviks IK har framför sig i allsvenskan.
– Det är roliga bortamatcher. Vi siktar på att ta med oss några poäng och det är bara att kämpa på, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

Annons:

Västerviks IK har verkligen hittat formen efter den halvknackiga starten på säsongen i allsvenskan och har vunnit fem av de sju senaste matcherna. 

Senast laget fick lämna isen utan någon poäng var hemma mot Karlskrona HK den 7 december och nu ska VIK bege sig ut på vägarna. 

"Känns mer stabila i vårt spel"

På fredagskvällen väntar AIK på Hovet innan man ställs mot anrika Leksands IF på onsdag och Karlskrona HK på lördag. 

– Jag har en väldigt god känsla inför de här matcherna. Det är bara att jobba på och fortsätta spela som vi har gjort. Vi har en fin form den senaste månaden där vi har tagit mycket poäng. Det är starkt av oss att ha den sviten, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson. 

Vad är förklaringen till er goda form?

– Vi känns mer stabila i vårt spel och sen har vi börjat göra en hel del mål. Det är flera spelare som producerar nu. Det är den stora skillnaden jämfört med de tio första matcherna, säger Johansson. 

I och med 3–2-segern mot Almtuna klättrade Västervik upp till åttondeplats i den superjämna tabellen. Almtuna, som ligger näst sist i serien på 13:e plats, har bara tre poäng färre än VIK. 

– Det är bra stämning i vår grupp och det har det varit hela tiden. Visst, det blir lite lättare när man vinner och tar poäng men det kommer hela tiden nya matcher. Det är grymt jämnt i tabellen och det börjar dra ihop sig, säger Johansson. 

Tre spelare finns på frånvarolistan

VIK kommer till spel med samma lag som de hade med mot Almtuna och det är enligt Johansson oklart om det blir Emil Kruse eller Isak Ragnevad som står i morgon. 

– Det bestämmer vi i morgon, säger han. 

På VIK:s frånvarolista finns backarna Andreas Frisk och Niklas Enberg och centern Pierre Gustavsson, som dras med en armbågsskada och är borta på obestämd tid. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt