Annons:

Första poängen kunde ha varit tre:

Victor Wänghult var en av Västerviks bästa spelare i förlustmatchen mot Karlskrona. Foto: Ossian Mathiasson

Första poängen kunde ha varit tre: "Var nära i sista perioden"

Västerviks IK tog en poäng i slutspelsseriens premiäromgång borta mot Karlskrona HK efter att ha kommit ikapp två gånger om och förlorat på straffar.
Redan nu ligger VIK fyra poäng bakom slutspelsledaren Leksands IF.
– Det är klart att vi hade velat plocka fler poäng, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Annons:

Att premiäromgången av slutspelsserien var av stor betydelse har Västerviks IK:s tränare Mattias Karlin poängterat med tydlighet. 

Eftersom både Karlskrona och Västervik inledde serien med noll poäng är det klart att mycket stod på spel. 
Västervik hämtade upp dubbla underlägen i Blekinge och föll med 2–3 efter straffar.

– Vi har väl inte fått det bästa utgångsläget men vi har fortfarande chansen. Nästa match mot Västerås blir extremt viktig, då behöver vi gärna ta tre poäng. Vi måste också hitta en bättre jämnhet i vårt spel. Vissa perioder i dagens match var riktigt bra medan vissa var sämre, säger tränaren Mikael Johansson.

"Vi stod stilla"

Karlskrona tog ledningen efter några minuters spel och tryckte tillbaka ett passivt Västervik som kom undan med blotta förskräckelsen. 

När Ken Jäger stötte in 1–1 på passning från Filip Suchý i mitten av perioden tog VIK över taktpinnen och jämnade ut spelet. 

– Karlskrona var mycket bättre under de första tio minuterna och skapade mycket chanser medan vi stod stilla på skridskorna och tittade på. Vi kom tillbaka efter powerbreaket och vår kvittering, då spelade vi mer noggrant och hade bättre fart, säger Mikael Johansson. 

Karlskrona återtog ledningen i upptakten av andra perioden och med drygt halva sista perioden kvar att spela fixade comebackande Erik Ullman 2–2 med ett chansskott från sin backposition. 

– I andra perioden kom vi igång bättre och sista perioden var riktigt bra. Vi skapade mängder av chanser och var nära att ta en trepoängare. På övertiden kunde båda lagen ha gjort mål, säger Johansson. 

Vill se en jämnare insats

Västervik, som har vunnit åtta av åtta straffläggningar under säsongen, förlorade den här gången trots att Ken Jäger satte första straffen på ett snyggt sätt. Karlskrona satte sina efterföljande två straffar medan Victor Öhman och Emil Alba bommade.

– Det var en jämn match på det stora hela. Båda vi och Karlskrona hade bra perioder och det gäller att vi blir jämnare sett över 60 minuter, säger han. 

Övriga matcher i slutspelsserien slutade med att Leksand slog Västerås 3–0 och Karlskoga vann med 2–0 mot Modo. 

Leksand toppar därmed serien med fem poäng och ligger en poäng före Karlskoga, två poäng före Västerås, tre poäng före Karlskrona, fyra poäng före Västervik och fem poäng före nollpoängaren Modo.

– Det är klart att vi hade velat ha fler poäng i denna match. Vi får försöka ta en trepoängare på onsdag och gör vi det så kan vi dra ihop det rejält, säger han. 

"Förändringarna blev helt okej"

Med anledning av att Darren Nowick har lämnat klubben gjorde VIK-ledningen en del förändringar i kedjorna. 

Victor Öhman och Jens Holmström bildade kedja tillsammans med Kellen Jones medan tredjekedjan blev helt ny med Filip Suchý, Philip Rondahl och Ken Jäger. Tjecken Suchý tog därmed en plats i den ordinarie uppställningen på nytt. 

– Förändringarna blev helt okej. Jag tycker ändå att kedjan med Alba, Wahlgren och Wänghult skapade mycket chanser och i övrigt var det ganska jämnt. 

VIK:s bästa spelare, enligt Johansson, var Victor Wänghult och Henrik Malmström. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt