Annons:

Västervik har hittat sin toppcenter: ”Måste ta en mer ledande roll

Västerviks IK har värvat meriterade Rob Bordson till årets trupp. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik har hittat sin toppcenter: ”Måste ta en mer ledande roll"

Västerviks IK:s jakt på en toppcenter till årets trupp är över. Från österrikiska Dornbirner EC plockar de in den rutinerade 31-årige amerikanen Rob Bordson.
– Jag har kommit till den punkten i min karriär att jag måste ta en mer ledande roll med ålderns rätt,säger han i ett pressmeddelande.

Annons:

Den senaste säsongen fick centern dock förstörd av en knäskada men han har varit i full träning i några månader och gick på is i början av året. 

Han är därmed fullt återställd inför den allsvenska säsongen med Västerviks IK. 

– Vi är väl medvetna om Robs skada ifjol och det kommer kanske ta lite längre tid för honom att komma in i matchform än de andra. Skadan ska vara läkt sen en lång tid tillbaka och han har varit på is och skött sin rehab på University of Minnesota-Duluth, samma college som Peter Krieger spelade ifjol, säger Västerviks IK:s sportchef Emil Georgsson.

"Center med stor erfarenhet"

Den amerikanske centern är född 1988 och beskrivs som en playmaker med god blick för öppnande passningar samtidigt som han lägger ner ett stort jobb på isen.

– Rob är en center med stor erfarenhet från spel på hög nivå. En ledartyp som kommer bli viktig i vårt unga lag. Som spelare ser jag Rob som en klassisk tvåvägscenter som är allround i sitt spel. Han är bra på att fördela pucken och en god poängspelare. Med 380 AHL-matcher och spel i högsta tyska ligan så är vi så klart glada över att Rob väljer sin nystart hos oss i Västervik, säger Emil Georgsson.

Rob Bordson ser fram emot att komma till Västervik och är inställd på att ta en stor roll. 

– Jag har kommit till den punkten i min karriär att jag måste ta en mer ledande roll med ålderns rätt.Jag är helt ok med det. Samtidigt spelar det ingen roll hur ung eller gammal en spelare är, när du är med i ett lag måste du behandla alla lika. För mig är det inte en stor sak, men det känns bara bra om jag kan vara en förebild för yngre spelare, säger Rob Bordson. 

Kontraktet med Rob Bordson är skrivet på ett år. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt