Annons:

Här är domen mot VIK-spelaren – efter matchstraffet

Adam Plant slipper en längre avstängning efter sitt matchstraff. Foto: Ossian Mathiasson

Här är domen mot VIK-spelaren – efter matchstraffet

Västerviks IK:s Adam Plant åkte på ett matchstraff i matchen mot BIK Karlskoga. Disciplinnämnden har tittat närmare på ärendet och sent på tisdagen kom deras besked.

Annons:

"Anmälan föranleder ingen ytterligare bestraffning utöver den automatiska avstängning som följer vid ett match penalty", skriver disciplinnämnden i sitt beslut.

Plant ska, enligt anmälan, ha kallat en Karlskogaspelare för "Your fucking bitch" under ett spelavbrott. Linjemannen rapporterade det till huvuddomaren, som tog beslut om ett matchstraff för osportsligt uppträdande. 

I ett yttrande från Adam Plant skriver han att han inte har uttryckt sig rasistiskt. Han uppger också att han är förvirrad och upprörd över beslutet, men om det han sa anses vara över gränsen är han ledsen och lovar att lära sig av misstaget.

VIK har också yttrat sig och ifrågasätter hur man ska få hetta i matcherna om man inte får tjafsa med varandra. 

"Är klart för att vi ska beivra hot och hat men att kalla en annan spelare ”Din jävla kärring”. Ska vi ta bort allt va känslor är?", skriver VIK i sitt yttrande.

Disciplinnämnden konstaterar att uttalandet inte är i enlighet med den idrottsliga andan och samtidigt kränkande för den spelare det riktats mot. Disciplinnämnden menar också att uttrycket har sexistiska drag, men anser inte att det är så allvarligt att nämnden finner det påkallat med någon ytterligare avstängning.

Adam Plant missar VIK:s möte mot AIK på onsdag.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt