JÄTTESENT AVGÖRANDE FÄLLDE VIK MOT AIK

Peter Krieger gjorde mål i förlustmatchen. Foto: Ossian Mathiasson

18 sekunder. Det var vad som återstod när AIK gjorde 3-2 mot Västerviks IK.
Tungt värre naturligtvis.

Västerviks IK fick en mardrömsstart på matchen då Emil Aronsson gav storklubben AIK ledningen med 1-0 redan efter 35 sekunder.

VIK kom dock tillbaka starkt i den första perioden och var det klart bättre laget. Med flera powerplay i ryggen skapade man tryck på motståndarna och efter drygt fem minuter kvitterade Ken Jäger till 1-1. För assisten svarade Erik Nyström och Alexis Binner.

Västervik tryckte på och vann skotten med hela 16-6.

I den andra perioden jämnades spelet ut något, men det var hemmalaget som fick utdelning. Peter Kriger sköt 2-1 – återigen i numerärt överläge. Passningspoängen gick till Alexis Binner och Ken Jäger.

Västervik gick till pausvila med ledning 2-1.

Blytungt

I den tredje akten kvitterade Elias Lindström för AIK innan fyra minuter hade passerat. Peter Krieger drog sedan på sig 2+10 minuter för checking to the head. AIK utnyttjade inte fem mot fyra-överläget, men kunde i stället avgöra matchen med bara 18 sekunder kvar att spela.

Carl Wassenius avgjorde för gästerna.

Blytungt för VIK förstås.

Med åtta sekunder kvar drog VIK på sig en utvisning på grund av för många spelare på isen. AIK höll undan och vann med 3-2.