Annons:

Västerviks IK jagar tredje raka segern

På söndagen jagar Västerviks IK tredje raka segern i HockeyAllsvenskan. Tre poäng i Kristianstad skulle innebära att laget kliver upp topp åtta i tabellen. Och VIK:s superkedja får så klart fortsatt förtroende.

Annons:

Det är ett formstarkt Västerviks IK som på söndagen drar söderut för match mot nykomlingen Kristianstads IK i HockeyAllsvenskan.

Starka 3-0 borta mot topplaget Västerås följdes på fredagen upp med en stabil 6-3-seger hemma mot Almtuna.

– Om man tittar sju matcher bakåt så är det egentligen bara bortamatchen mot Södertälje (förlust 4-1) som jag är missnöjd med, säger Västerviks tränare Mattias Karlin.

– Vi blir jämnare och jämnare för varje match som går, det är det vi letar efter. Det är många faktorer som spelar in, men jag tycker att vi börjar hitta rätt nu.

Superkedjan levererade 

I matchen mot Almtuna hade VIK:s superkedja med Victor Öhman, Rob Bordson och Darren Nowick lekstuga och svarade för hela nio poäng tillsammans. Självklart får de förnyat förtroende av Mattias Karlin, som säger så här om anledningen till trions framgång.
– Framför allt är det tre väldigt skickliga spelare, men sedan kompletterar de varandra bra. Vi har en vass målskytt i Öhman, en extremt duktig framspelare och puckvinnare i Nowick, och så Bordson som är lite av hjärnan bakom det mesta. I matchen mot Almtuna tog de ett steg till, det hoppas jag att de kan göra igen.

Går förbi KIK vid seger 

Karlin beskriver söndagens motståndare, Kristianstads IK, som ett skridskostarkt och hårt jobbande lag.
– Vi vet vad som väntar. Det kanske inte är seriens flashigaste lag, men är svårspelat och har gjort det bra hittills.

Vid seger mot Kristianstad klättrar Västervik förbi dagens motståndare och upp på den åtråvärde åttondeplatsen i HockeyAllsvenskan.

I laget saknas Erik Aterius och Erik Nyström.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt