Annons:

Slarvig period sänkte VIK:

Västerviks IK gjorde en okej insats mot Kristianstad. En tung mittperiod blev lagets fall. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Slarvig period sänkte VIK: "För dåliga i allting vi gör"

Västerviks IK förlorade även säsongens andra match mot nykomlingen Kristianstads IK. En svag andra period med tre insläppta mål blev fallet 1–4-förlusten.
– Vi är lite för dåliga i allting vi gör i andra perioden, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

Annons:

Västervik lyckades inte följa upp den goda trenden med att ta en tredje raka seger efter 3–0 mot Västerås och 6–3 mot Almtuna.

Det var en helt okej insats om VIK bortser från andra perioden där laget tappade sitt spel och släppte in tre baklängesmål.

– Första perioden var ganska bra. Kristianstad hade en hel del puck och sköt mycket men det var inga direkta jättefarliga lägen, bara något läge i powerplay kanske, säger Mikael Johansson.

Slarvig mittperiod

Kristianstad kom ut otroligt starkt i andra perioden och fick verkligen Västervik på fall. Kvitteringen kom en bit in i andra perioden och inom loppet av några sekunder gjorde de både 2–1 och 3–1. 

– I andra perioden började vi slarva och de tog vara på det. Vi var inte beredda på deras tryck mot mål, det gjorde att de gick ifrån till 3–1. Jag är inte så nöjd med andra perioden, vi är lite för dåliga i allting som vi gör, säger Johansson.

Vad var det som inte fungerade i spelet?

– De kom över oss för lätt och vi tappade puckar över hela isen. De var mycket bättre för att de jobbade hårdare. Vi behöver lära oss att spela jämnare. Det går upp och ner i matcher och vi måste spela ännu enklare då, det är något vi får lära oss. Vi tappade matchen i andra perioden, det var synd. Det är andra perioden som vi är jäkligt missnöjda med, säger han. 

Beröm till Öhman

Vid 3–1-målet, som kom nio sekunder efter 2–1-målet, träffade pucken linjedomaren och Kristianstad kunde sedan göra 3–1. 

– Det är oturligt men domaren är med i spelet på något vis. Vi har chansen att få bort pucken men den hoppar över någon klubba och mellan benen på oss och de tar vara på det. De är vakna, går på mål och är hetare. 

Västervik gav det ett försök i tredje perioden utan att riktigt komma åt Kristianstad och producera framåt. Kristianstad gjorde i stället 4–1 i öppen kasse med drygt två minuter av matchen. 

– Vi kom inte åt dem. 

Formstarke Victor Öhman stack ut i Johanssons ögon. 

– Han tog tag i det och var vår bäste spelare. Även Samuel Ward och Darren Nowick var okej, säger han. 

"Hade velat se mer av dem"

På sistone har kedjan med Öhman, Nowick och Rob Bordson varit frmagångsrik och Johansson tror verkligen att det blir en ledande kedja. 

– Den kedjan är bra men jag hade velat se mer av dem i powerplay i dag. Det hade varit bra om de fått utdelning i powerplay vid ledning 1–0. Det ser lovande ut.

I och med kvällens förlust åkte VIK ned på tiondeplats i Hockeyallsvenskan med 20 poäng på 17 matcher. 

Serien tar nu ett uppehåll på en dryg vecka och VIK:s nästa match är borta mot Tingsryds AIF den 11 november. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA JOBB

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt