Trots en bra insats blev VIK utan poäng – topplaget för starkt

Samuel Ward gjorde en bra insats i VIK-kassen.

Västervik tog emot topplaget Timrå IK på fredagskvällen. Klubbens sponsorer bjöd på inträdet och det lockade storpublik. Drygt 1800 personer gästade Plivit Arena och fick, tyvärr för majoriteten, se gästerna Timrå ta alla tre poäng.

Det var ett taggat Västervik som kom ut och satte upp högt tempo från första nedsläpp. Man gav inte Timrå något utrymme alls. Logiskt nog resulterade det i 1-0. I numerärt överläge serverade Dan Pettersson, tidigare lagkapten och nu inlånad från Linköpings HC, en finfin passning till Darren Nowick som pricksköt i bortre krysset. Målet gav vind i seglen för VIK som fortsatte trycka på, dock utan resultat målmässigt.

Första 15-16 minuterna var det ett klart övertag för hemmalaget. Då kom de dubbla dråpslagen. När Timrås nyförvärv Tobias Lindberg åkte ut två minuter tänkte många att Västervik skulle, åtminstone, gå till pausvila med ett måls ledning.

Icke. Först slog Morten Madsen in 1-1 på en retur och bara halvminuten senare var det Sebastian Ohlsson som gjorde mål. Vips, 1-2 på tavlan efter 20 minuter.

Snabbt mål i mittperioden

Tidigt i andra perioden tvingades VIK spela numerärt underläge två gånger om. Första gången gick det vägen. Andra gången smackade Sebastian Hartmann in 1-3, på precis samma sätt som Nowick gjorde 1-0. Rejäl uppförsbacke för de rödblå således.

Spelmässigt var Västervik minst lika bra som Timrå, åtminstone när lagen spelade fem mot fem. VIK fortsatte jaga reducering och skapade en del chanser, men Victor Brattström i Timråkassen var stabil. Med drygt fem minuter kvar av andra perioden gjorde Sebastian Ohlsson sitt andra mål för aftonen när han kom fri och tryckte upp pucken i krysset.

Jakten fortsatte

Timrå spelade klokt, rutinerat och tråkigt i tredje perioden. De stängde ner Västerviks reduceringsjakt och gjorde en bekväm resa mot tre poäng. Västervik skapade trots det ett par chanser och med lite flyt, som VIK tycks sakna så här långt i år, hade det mycket väl kunnat bli en spännande avslutning på matchen. Det blev det dock inte, Timrå spelade av matchen och bärgade tre poäng.

Bäst i Västervik var Dan Pettersson och målvakten Samuel Ward.