NY FÖRLUST FÖR VIK – RÄCKTE INTE TILL MOT ALMTUNA

Victor Öhman gjorde mål i VIK:s förlustmatch mot Almtuna. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK:s svaga form fortsätter. Borta mot Almtuna blev det noll inkasserade poäng för VIK. Hemmalaget vann med 4-1 (1-1, 2-0, 1-0).

Almtuna IS tog grepp om matchen under inledningen av öppningsakten. Främst genom två raka powerplay under den första halvan. VIK stretade dock emot väl och klarade av att döda båda de numerära underlägena.

Däremot åkte VIK på ett tungt baklängesmål 18 minuter in på perioden. Mattias Granlund satte 1-0 bakom inlånade Adam Åhman.

Men VIK skulle bara 35 sekunder senare få sitt första numerära överläge i matchen. Då högg också Västervik direkt. Victor Öhman stänkte dit sitt tionde mål för säsongen framspelad av Adam Plant och Darren Nowick. 1-1 efter den första perioden i Uppsala, där hemmalaget vann skotten med 14-6.

Insläppt i PP

Västerviks IK höll sedan jämna steg med Almtuna en bra stund in på den andra perioden. Men när hemmalagets Stefan Lassen åkte ut för tripping – och VIK fick en gyllene chans att ta lednngen – hände det som inte får hända. Almtuna gjorde 2-1 i spel fyra mot fem. Kort senare åkte Erik Gustafsson ut för interference och då passade Almtuna på att utnyttja den möjligheten. Villiam Haag sköt 3-1 med 31 sekunder kvar av den andra akten.

Med andra ord en mycket jobbig uppförsbacke inför den tredje perioden för Västervik, som också förlorade skotten med hela 20-10.

Mål i tom bur

Västervik försökte komma närmare i den tredje perioden, men precis som i de övriga två dominerade Almtuna skottstatistiken. Mattias Karlin och Mikael Johansson gjorde ett sista försök med tre minuter kvar. Då togs en timeout och Adam Åhman lämnade kassen.

Trots spel sex mot fem kom inget 3-2-mål. I stället kunde Almtuna göra 4-1 i tom bur och helt punktera mötet.

Vi har sökt både Mattias Karlin och Mikael Johansson utan resultat.