VIK NOLLAT I BOTTENMÖTET

VIK nollades hemma mot Kristianstads IK. Foto: Arkiv

Det var en match som inte bjöd på någon större underhållning, fredagens drabbning i Plivit Arena. Västerviks IK tog emot Kristianstad och förlorade med 0-4.

Gästerna Kristianstad inledde målskyttet när backen Malte Setkovs långskott letade sig in bakom en skymd Adam Åhman i hemmakassen.

Efter målet klev VIK på lite mer och skapade ett par lägen och tvingade fram ett numerärt överläge som blev resultatlöst. Det var en sådan match, igen, för Västervik. Inget stämde riktigt. Man passade i fel lägen, var för mjuka i avsluten och allmänt osynkade. Trots det kändes det som om VIK var något bättre i spelet fem mot fem.

Tidigt 0-2 i andra

Precis som i första perioden var det KIK som gjorde ett tidigt mål. Amil Krupic gjorde målet. Med knappt fem minuter kvar reducerade VIK. Trodde de flesta. Efter en lång videogranskning blev målet bortdömt efter att det konstaterats att pucken aldrig var inne.

I tredje perioden var det samma historia. Kristianstad gjorde ett tidigt mål, Daniel Andersson tryckte in en retur på en spelvändning. Blytungt, så klart, för de rödblå. Efter halva slutperioden var det ett helt annat Västervik på isen. Laget spelade fysiskt, drog upp tempot och skapade chanser. Det ville sig inte ändå, Antti Lehtonen i KIK-målet stod i vägen för allt. Med fem minuter kvar lämnade Åhman sin målbur och VIK spelade sex mot fem. Då gick det som så många gånger förr. 0-4. Malte Sjögren hann först på en lång icingpuck och hade ett gapande tomt mål att lägga pucken i. 0-4 och en tung förlust för Västervik som är indraget i bottenstriden på allvar. Mer om matchen senare.