Annons:

VÄSTERVIK NÄRA NY NOLLA – VANN PÅ STRAFFAR

VIK kunde jubla över straffseger mot Tingsryd. Foto: Ossian Mathiasson

1-0 borta mot Vita Hästen. 1-0 med fyra minuter kvar mot Tingsryd. VIK var ytterst nära en ny seger och en ny nolla. Tingsryd kvitterade dock, men VIK vann på straffar.

Annons:

Den första perioden blev mållös, men den andra blev desto mer händelserik. Bara ett mål föll dock. Det var Peter Krieger som gjorde 1-0 i numerärt överläge framspelad av Erik Nyström och Rob Bordson.

Perioden kom främst att präglas av alla utvisningsminuter som båda lagen drog på sig. Först åkte både Lukas Wernblom och Filip Owesson på matchstraff för fighting. Kort senare fick Vimmerbysonen Jakob Heljemo matchstraff för boarding. I samma situation åkte Oscar Drugge ut för roughing och jättekort senare Erik Ullman för tripping.

Jacob Bjerselius fick också lämna isen efter en checking to the head, kort senare.

Vann på straffar

I den tredje perioden såg VIK sedan ut att kunna hålla undan och göra om bedriften från matchen mot Hästen tidigare i veckan, nämligen att vinna med 1-0.

Bara fyra minuter före slutet lyckades till slut Tingsryd få hål på Daniel Marmenlind och 1-1 var ett faktum.

VIK hade sedan övertaget i förlängningen, men den förblev mållös.

Matchen gick till straffar och där inledde Marmenlind med att rädda Tingsryds första. Ken Jäger satte sedan 1-0 på VIK:s första straff och Marmenlind klarade sedan även den andra straffen. Rob Bordson fick chansen att avgöra, men missade. Det spelade ingen roll eftersom Marmenlind tog även den tredje straffen.

Därmed tog VIK hand om bonuspoängen – och klev upp ovanför kvalstrecket.