Annons:

VIK vill behålla goda formen – kaptenen på väg tillbaka

Västerviks IK möter jumbon AIK på lördagseftermiddagen. Foto: Ossian Mathiasson

VIK vill behålla goda formen – kaptenen på väg tillbaka

Avslutningen på 2019 var stark. Jumbon AIK är första testet på nya året för Västerviks IK. 
– Jag tycker att vi har spelat bra de senaste matcherna även om vi inte är helt nöjda med poängutdelningen, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson. 

Annons:

Efter en ny veckas uppehåll ser Västerviks IK fram emot en ny match i Hockeyallsvenskan, lagets första match på det nya decenniet. Tabelljumbon AIK, som ligger tolv poäng efter Västervik, kommer till Plivit Arena på lördagseftermiddagen.

– Det ska bli skönt att komma igång på nya året. Det är 19 matcher kvar. Till att börja med så gäller det att undvika de två sista platserna. Vi är där med ett gäng andra lag som krigar men det är samtidigt inte så långt upp till topp åtta-platsen. Om man går bra så har man chansen på det, säger assisterande tränaren Mikael Johansson.

"Vi får titta framåt"

Han är nöjd med hur Västervik avslutade 2019 med segrar mot Vita Hästen och Tingsryd och det var dessutom ruskigt nära att det blev tre poäng mot Karlskoga. Ett skott från mittzonen överlistade Västerviks målvakt Arvid Ljung fram till 3–3 med en 1,5 sekund kvar av matchen och Karlskoga vann sedan straffläggningen. 

– Det kändes lugnt men det är sånt som händer någon gång. Jag har aldrig varit med om det på det sättet. Det är historia, vi får titta framåt, säger Johansson. 

"Spelat bra tillsammans"

Rent spelmässigt har Västervik gjort flera bra prestationer och Johansson hoppas att formen ska hålla i sig. 

– Jag tycker att vi har spelat bra tillsammans den senaste tiden. Kan vi spela så är mycket vunnet på förhand. Vi har varit jäkligt tajta bakåt, inte gått bort oss så mycket och inte gett motståndarna kontringslägen. Vi har haft en tendens att göra det på hemmaplan, att vi har legat på för mycket och åkt på kontringar. 

AIK kämpar för att komma bort från jumboplatsen i allsvenskan och är i ett stort poängbehov. 

– Det blir en tuff match. Det är klart att de är desperata och vill ha poäng. Vi siktar på tre poäng och gör vi det så kan vi lämna dem bakom oss. 

Folin närmar sig spel

Västervik kommer till matchen med de inlånade målvakterna Adam Åhman och Arvid Ljung och på lördagens värmning bestämmer Mattias Karlin och Mikael Johansson vem som står. 

Lagkaptenen Niklas Folin är på väg tillbaka från skada men han spelar inte i morgon. 

– Folin har börjat köra men han är inte tillgänglig. 

Forwarden Erik Aterius är utlånad till Linden Hockey i fem matcher. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt