Annons:

Johansson efter nya nederlaget:

Mikael Johansson var nöjd med lagets prestation i kväll. Foto: Arkivbild

Johansson efter nya nederlaget: "Tycker vi var värda poäng"

Det var botten, Västerviks IK, mot toppen, Björklövens IF, som stod på fredagens hockeymeny. Att det var just botten mot toppen syntes inte alls. 
Ett hårt krigande Västervik stod upp enormt bra mot seriesuveränen från Umeå, men det räckte inte hela vägen. Gästerna vann till slut med 2-0. 

Annons:

Drygt 1200 personer hade hittat till Plivit Arena för att se VIK-Björklöven. De båda lagen bjöd på en underhållande match, ofta i högt tempo och stundtals grinigt och tjurigt. 

Hemmalaget var bra inledningsvis och Ken Jäger var nära att ge VIK ledningen, men prickade stolpen. Perioden slutade 0-0, skotten vann Löven med 14-7. 

Mittperioden var Västerviks bästa och där var det nära flera gånger om, men Björklövens målvakt Mattias Pettersson stod i vägen när VIK klev upp. 

– Vi krigar på grymt bra mot ett bra lag. Jag skulle vilja att vi skapar lite mer, skjuter ännu mer och utnyttjar chanserna vi får i numerärt överläge, sa VIK:s Mikael Johansson efteråt. 

Matchavgörande utvisning

När Västervik redan var en man kort på isen kom en ödesdiger utvisning. Spel fem mot tre för Björklöven. 
Där gjorde de inget misstag. 0-1 på resultattavlan efter en fin passning från Zach Palmquist och direktskott från Alex Hutchings. Det var vad som krävdes för att överlista fantastiskt duktige Arvid Ljung i hemmakassen. 

Västervik fortsatte jaga under andra halvan av slutperioden, men när Ljung lämnade isen för spel sex mot fem satte Tyler Vesel 0-2 i tom kasse och matchen var definitivt avgjord. 

– Jag tycker vi var värda nån poäng, hade kunnat kriga till oss en eller två, kanske tre med lite flyt. Vi krigar på jävligt bra och målvaktsspelet var fantastiskt. 

Nu väntar Karlskrona och Mora på hemmaplan nästa vecka. 

Öhman skadad

Anfallsstjärnan Victor Öhman klev av skadad i tredjeperioden. 

– Jag har inte hört något, jag hoppas det inte är för allvarligt, sa Johansson om det. 

Bäst i Västervik var målvakten Arvid Ljung, men Johansson berömde hela laget för insatsen.

Viktor Allvin

Annons:

Gästskribent

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt