TRE POÄNG FÖR VIK – AVGJORDE SENT PÅ HEMMAPLAN

Ken Jäger gjorde det viktiga 1-0-målet för VIK.

Det var en minst sagt underhållande och spännande match mellan Västervik och Karlskrona. Matchen avgjordes inte förrän med knappt två minuter kvar när Ken Jäger spräckte målnollan till VIK:s fördel.

Karlskrona inledde matchen på ett strålande sätt och tryckte tillbaka hemmalaget rejält. Redan efter tre minuter kände Mattias Karlin sig tvungen att ta timeout. Den gav resultat. Västervik drog upp ett rejält tempo och dominerade stundtals perioden, som slutade mållös.

Även mittperioden slutade mållös, men inte saknades det chanser. Bland annat räddade KHK-målvakten Marcus Hellgren en straff. Det bjöds även på ett flertal frilägen och många fina chanser.

I tredje perioden fick gästerna straff. Mikael Roslund mot Arvid Ljung. Den duellen vann VIK-målvakten. Fortsatt 0-0 och matchen såg ut att vara på väg till förlängning.

Då stod KHK för ett katastrofalt dåligt byte och VIK kom tre mot en. Darren Nowick serverade Ken Jäger öppet mål och jublet var närapå gränslöst. VIK satte även 2-0 i tom kasse genom Marcus Westfält.