Annons:

Ljung tog revansch:

Foto: Pixabay

Ljung tog revansch: "Tråkigaste perioden i mitt liv"

Västerviks IK tog en viktig seger hemma mot Karlskrona. Gladast av alla efteråt, det var målvakten Arvid Ljung. 27-åringen spikade igen totalt och höll nollan mot sina tidigare lagkamrater. Ljung lämnade Karlskrona för Västervik alldeles nyligen.
– Jag var så laddad en människa kan vara, sa målvaktshjälten efter matchen.

Annons:

När lagen skulle dra igång den andra perioden blev det ett längre avbrott. VIK-målvakten fick en tillsägelse av domarna och lämnade isen igen.

Anledningen? Fel färg på byxorna.

– Det var riktigt störande. De kommer i paus... jag har haft byxorna i fem matcher, Åhman har haft annan färg, Marmenlind innan också. Nu, mitt i en match, ringer de om att vi måste byta. De kunde ha lite spelsinne, nu löste det sig ändå som tur var, säger Ljung om det hela. 

Arvid Ljung har varit briljant sedan han kom in i Västervik. Senast mot Björklöven släppte han bara in ett mål, i kväll mot KHK blev det noll – och revansch.

– Det var läge för revansch, jag var riktigt taggad. Det var ingen välspelad match, men ganska mycket chanser. Hellgren var bra i deras kasse också. Riktigt skönt att vi hittade nätet till sist.

Ljung hann även med att rädda en straff. Där hade han järnkoll på straffskytten Mikael Roslund: 

– Jag hade stenkoll faktiskt, han har fått ett par straffar senaste tiden och lagt dem där. Det var bara att sätta dit plocken och det funkade bra. 

"Tråkigaste perioden i mitt liv"

Nu, efter att ha lämnat KHK, har Ljung fått spela matcher igen:-

– Det är det man vill. Det var den tråkigaste perioden i hela mitt liv innan. Det var väl bra på ett sätt, jag njuter mycket mer nu. Jag har fått bra stäm och vi spelar bra. Innan har det varit riktigt bra bakåt också, jag är förvånad att vi ligger så långt ner i serien då vi spelat mycket bättre än så. Jag är ganska säker på att vi kommer lyfta i tabellen, avslutar en uppenbart nöjd Arvid Ljung.

Viktor Allvin

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt