OTROLIGT VIKTIG BORTATRIUMF FÖR VÄSTERVIK

Västerviks IK slog Södertälje med 3–1 och visar god form i Hockeyallsvenskan. Foto: Ossian Mathiasson/Arkiv

Västerviks IK tog en fin skalp på bortais i kväll. Södertälje SK besegrades med 3–1 och nu har VIK häng på en topp åtta-placering i Hockeyallsvenskan.

Med 24 sekunder kvar av första perioden sköt forwarden Emil Alba 1–0 i numerärt överläge och satte Västervik i en behaglig sits.

Södertälje svarade med samma mynt i andra perioden när August Berg satte kvitteringen. Kort därpå satte VIK-backen Erik Ullman 2–1, en ledning som höll sig under lång tid. Västervik höll ihop och levererade en stabil defensiv insats som Södertälje inte lyckades bräcka. Victor Wänghult satte spiken i kistan med 3–1 i öppen kasse med mindre än två minuter kvar av matchen.

I och med kvällens seger i Scaniarinken har Västervik lyft i tabellen med nio poäng ner till Kristianstad på negativt kval och fem poäng upp till just SSK på den åtråvärda åttondeplatsen.