Västervik chanslöst i VIK-mötet i Västerås

Ken Jäger gjorde ett av Västerviks mål i kvällens förlustmatch, 7-2 borta mot Västerås.

Målmässigt var Västervik chanslöst i kvällens allsvenska match bort mot Västerås. Hemmalaget vann med 7-2 – trots att man kostade på sig att missa två straffar.

Västervik fick en mardrömsstart på kvällens allsvenska bortamatch mot Västerås.

Redan efter dryga fem minuter hade två puckar letat sig bakom Adam Åhman i Västerviks-kassen.

Ken Jäger reducerade till 2-1 i slutet av perioden, men när hemmalaget inom loppet av 40 sekunder i mitten av den andra perioden gled iväg till 4-1 kändes matchen körd för Västerviks del.

Nyström skapade nerv

Erik Nyström skapade lite nerv när han reducerade till 4-2 i slutet av mittperioden och en missad Västerås-straff med elva sekunder kvar (Viktor Hertzberg gick för sitt tredje mål) gjöt mod i Västervik.

I den tredje perioden skapade Västervik ett par chanser, där ingen i hallen visste hur pucken inte gick in (allra minst vasse Västerås-målvakten Jesper Myrenberg).

Åtta minuter in i slutperioden var skottstatistiken 7-0 till Västervik, och ställningen hade med normal utdelning varit 4-4.

Segern klar

Istället var det hemmalagets Jimmie Jansson som slet åt sig pucken från en allt för givmild Darren Nowick på offensiv blålinje, vände och pricksköt in 5-2.

Strax därefter (med sju minuter kvar att spela) åkte Västerviks mest utvisade spelare den här säsongen, Lucas Wernblom, på en frustrations-utvisning i anfallszon, och när Hertzbergs hattrick kom under denna utvisning var hemmalagets fyra matcher långa förlustsvit på hemmaplan över.

Viktig hemmamatch väntar

Med fem minuter kvar att spela kom Västerås andra straff i matchen, men återigen missade man – denna gång i Åhmans högra stolpe.

Matchen slutade 7-2 efter ett hemmamål i numerärt överläge med 16 sekunder kvar. I och med det, och på grund av resultaten i övriga matcher, är VIK nu ”bara” fem poäng från negativ kvalplats, men sex poäng från åttondeplatsen.

För Västervik väntar nu Almtuna hemma i en mycket viktig match på fredag kväll.