Annons:

Emil Alba sköt två viktiga mål i kvällens 4–3-seger mot Almtuna. Foto: Ossian Mathiasson

Tvåmålsskytten tror på slutspel: "Upp till oss själva hur mycket vi vill det"

Emil Alba har hittat formen. I kvällens segermatch mot Almtuna IS kom två nya mål från hans klubba. 
– Det har inte blivit så mycket av den varan som jag hade önskat mig, säger han efter 4–3-segern mot Almtuna. 

Annons:

Västervik tog tre superviktiga poäng i kvällens hemmamatch mot Almtuna inför 2 134 åskådare i Plivit Arena när klubbens sponsorer bjöd på fritt inträde. 

När Emil Alba satte 4–2-pucken i tom bur och skrek ut sin glädje med mindre än en och en halv minut kvar av matchen trodde nog de flesta att matchen var avgjord. 

"Lite för spännande för vår smak"

Då, med 33 sekunder kvar av matchen, löste Almtunaforwarden Hampus Harlestam, med fyra säsonger i Vimmerby Hockey i ryggen, en reducering och var nära en kvittering i slutsekunderna när ett skott gick precis utanför. 

– Det blev lite för spännande för vår smak. Vi gjorde 30 riktigt bra minuter, sedan fallerade vi lite men det var en helt klart godkänd match, säger Emil Alba.

Hur ser du på avslutningen?

– Jag höll på att få en hjärtinfarkt vid sista tekningen när jag stod i tekningscirkeln men det är så hockeyn är. Det är det som är tjusningen och publiken vill se spännande matcher. För vår del hade vi önskat att det inte var så spännande, säger Emil Alba. 

Emil Alba har svarat för flera starka prestationer den senaste tiden. Hemma mot Almtuna rakade han in 1–0-målet från nära håll och satte 4–2 i tom kasse.

– Det är skönt. Det har inte blivit så mycket av den varan som jag hade önskat mig men jag börjar komma igång mer och mer. Det känns såklart bra när det är viktiga poäng som står på spel, säger Alba. 

"Alla chanser i världen"

Västervik har åtta poäng ner till Kristianstad på negativ kvalplats och tre poäng upp till Karlskrona på slutspelsplats. Kristianstad och Karlskrona spelar mot AIK respektive Södertälje under lördagen. 

– Vi har alla chanser i världen att ta en topp åtta-placering, det är upp till oss själva hur mycket vi vill det. Vi har varit ruggigt bra på slutet och har alla planer på att fortsätta så. Vi har varit bra i säkert tio raka matcher och är formstarka så vi siktar uppåt. 

Tror du att ni tar en slutspelsplats?

– Ja, självklart. Det är många poäng kvar att spela om så det finns alla chanser i världen. 

2 134 såg kvällens match i Plivit Arena och Alba hoppas att lika många personer kommer under slutdelen av säsongen.

– Jag hoppas att det ska komma lika mycket folk varje kväll. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt