Annons:

VIK var illa ute – då kom blixtvändningen:

Mikael Johanssons Västervik är bara en poäng från åttondeplatsen i Hockeyallsvenskan efter kvällens triumf. Foto: Ossian Mathiasson

VIK var illa ute – då kom blixtvändningen: "Gick jäkligt fort"

Västerviks IK:s blixtsnabba vändning från 0–2 till 3–2 på två minuter gav tre sköna poäng mot Kristianstad. 
– Det gick jäkligt fort, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson. 

Annons:

Västervik fick verkligen revansch efter att ha förlorat samtliga tre tidigare möten med Kristianstad den här säsongen och vann med 3–2 på bortais. I och med kvällens seger har VIK elva poäng ner till Kristianstad under kvalstrecket med nio matcher kvar på programmet och endast en poäng upp till Mora på den åttonde och sista slutspelsplatsen. 

– Nu kan vi titta mer uppåt än neråt. Hade vi förlorat i kväll så hade Kristianstad varit fem poäng bakom oss och nu är det elva poäng, det är en stor skillnad, säger Mikael Johansson och fortsätter:

– Det är klart att man har koll på tabellen. För vår del handlar det om att fortsätta spela som vi har gjort på sistone. Vi har alltid en stor chans att vinna matcher om vi ligger på ett eller två insläppta mål. 

"Då låg vi illa till"

Efter en mållös första period gick Kristianstad ifrån till en 2–0-ledning i upptakten av andra perioden och satte VIK i en ordentlig brygga. 

– Vi spelade riktigt bra i första perioden och hade bra kontroll på deras höga fart och presspel. Det redde vi ut på ett bra sätt. I andra perioden drog vi på oss utvisningar som gjorde det jobbigt. De gjorde 1–0 i powerplay, utnyttjade vårt misstag vid 2–0 och hade bud på 3–0 också. Då låg vi illa till, säger Mikael Johansson. 

Inom loppet av två minuter i slutet av andra perioden fick matchen en scenförändring när VIK vände 0–2-underläget till ledning med 3–2.  Darren Nowick gjorde mål i powerplay, Ken Jäger satte en straff och Peter Krieger fullbordade den blixtrande vändningen med gästernas tredje mål på kort tid. 

– På något sätt fick vi studs efter Nowicks powerplay-mål. Det gick jäkligt fort. Vi ryckte upp oss och bevakade vår ledning i tredje perioden. Det är en detalj som vi har förbättrat under säsongen, vi var väldigt darriga i början, säger Mikael Johansson. 

Beröm till Åhman

Johansson delade ut plusbetyg till Adam Åhman, som gjorde viktiga räddningar när Kristianstad låg på för ett 3–0-mål, Erik Nyström och Ken Jäger. 

– Bortsett från en svagare del i andra perioden var vårt försvarsspel riktigt bra. Vi har blivit mer samspelta på sistone och det är en fördel om man kan spela ihop laget som vi har gjort. 

I nästa omgång, på fredag, väntar Vita Hästen på hemmais.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt