Annons:

VIK-tränaren om spelarförsäljningar:

Adam Plant har sålts till Björklöven. Händer det mer i VIK?

VIK-tränaren om spelarförsäljningar: "Måste tänka på klubben"

Västerviks IK är i behov av ekonomiskt tillskott. Därför har Adam Plant sålts till Björklöven – och Darren Nowick ska bara vara detaljer från SHL-klubben Skellefteå AIK.
– Det är så det är för ett lag som oss, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Annons:

Transferfönstret stänger inom kort och Västerviks IK verkar vara i desperat behov av att rädda elitlicensen. Skicklige backen Adam Plant har sålts till Björklöven. Dessutom ska poängkungen Darren Nowick – enligt MrMadhawks uppgifter – vara ytterst nära Skellefteå AIK. 

VIK ser därmed ut att försöka göra pengar på sina allra bästa spelare. 

– Det är lite så det är för oss lag som inte riktigt har den där stöttningen från staden eller tillräckligt åskådarantal. Då blir man tyvärr tvungen att sälja av de bästa spelarna. Man måste kunna spela vidare också. Almtuna har också sålt av några av sina bästa och sitter i samma sits som oss. Man blir av med kostnader och får ersättning. Vi vill naturligtvis ha laget hela säsongen, men vi måste tänka på klubben, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson.

Hur är det som tränare när det här sker?

– Spelarna är eftertraktade och vi sparar lön och får ersättning. Det är välbehövliga pengar. Klart man hade velat slippa det, men det blir mer istid för de andra och någon annan får kliva fram.

Innebär det här att era chanser att nå slutspel minskar?

– Det ska jag inte säga. Det här är killar som har gjort sig värda att gå vidare också. Jag tycker att man ska släppa dem om de har erbjudanden från klubbar hägre upp. Jag är helt övertygade om att det lag vi har kan knipa åttondeplatsen. Det finns några dagar för oss att fylla på också. 

"Måste offra oss mer"

På fredagen väntar topplaget BIK Karlskoga för Västervik. Ett lag VIK var mycket nära att slå på bortaplan senast de möttes. 

– Vi lyckades stoppa deras starka offensiv senast och var nära tre poäng. Det blir viktigt att vara bra i boxplay och powerplay. BIK har giftiga målskyttar. 

Onsdagens förlust mot smålandsrivalen Tingsryd är bara att släppa, säger Mikael Johansson.

– Vi var inte värda poäng. Vi spelade inte som vi har gjort, vi hade inte rätt passion, de var hetare än oss och det var stor skillnad. Jag hoppas att vi är mer beredda att offra oss nu.

Hur ser du på situationen kring strecket?

– Det blir jättespännande. Tingsryd är med, Hästen är också med och även SSK i viss mån. Det är ett gäng lag som är med och det kommer lag underifrån. Det är viktigt att få ihop poäng nu. 

Det finns vissa frågetecken för VIK inför matchen, däribland om Darren Nowick kommer finnas med. På torsdagskvällen blev det klart att Västervik lånar Viktor Näslund från division 1-klubben HC Dalen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt