Andra raka förlusten för Västerviks IK

Andra raka förlusten i HockeyAllsvenskan kom i kväll för Mattias Karlins och Micke Johanssons Västerviks IK.

Västerviks IK förlorade i kväll en tajt hemmamatch mot topplaget BIK Karlskoga. Samtidigt föll värste konkurrenten om en plats topp åtta, så avståndet på en poäng mellan lagen är fortsatt detsamma.

Den första perioden, och stora delar av den andra, tillhörde Västerviks IK. Trots det, och trots ett kraftigt övertag i skottstatistiken både i den första och andra perioden (29-16 efter dessa), lyckades inte hemmalaget dra nytta av det.

Mållöst efter den första perioden, men fyra minuter in i den andra bjöd BIK Karlskoga på ett vackert ledningsmål. Filip Cederqvist och Oliver Eklind spelade fram Fredrik Forsberg, som pricksköt in sitt 29:e mål för säsongen.

Matchbilden förändrades

Efter Karlskogas ledningsmål förändrades matchbilden helt, och gästerna tog över spelet. Man skapade även ett par riktigt bra chanser, och VIK hade stundtals svårt att ta sig ur egen zon.

Från i princip ingenstans kom Västerviks kvittering genom Tim Wahlgren, efter läckert förarbete av Erik Nyström.

När VIK sedan fick chans att spela i numerärt överläge strax efter kvitteringen osade det katt. Gästerna var hårt pressat i slutminuterna, men 1-1 stod sig perioden ut.

Mardrömsstart i tredje

Västervik fick sedan sämsta tänkbara start i den tredje perioden.

Redan efter tre minuter skickade backen Victor Berglind in sin första puck för säsongen – kliniskt placerad bakom Arvid Ljung från öppet läge i slottet. Återigen var det duktige Filip Cederqvist som stod för framspelningen.
Mitt i slutperioden fick sedan BIK Karlskoga chansen i numerärt överläge, och var bara en monsterräddning av VIK-keepern Ljung från 3-1.

Strax därefter var det Västerviks tur att spela med en man mer, och då prickade Victor Wänghult stolpen.

Även Mora förlorade

Båda lagen hade hyfsade lägen mot slutet, men resultatet 1-2 stod sig och Karlskoga höll undan.

Västerviks huvudkonkurrenten om en plats topp åtta, Mora IK, förlorade även de i kväll (0-4). Det innebär att VIK fortfarande bara är en poäng bakom. En skillnad dock; VIK har nu bättre målskillnad än dalkarlarna.

Allt talar för ett rafflande slut på HockeyAllsvenskan.