Annons:

Jakten på slutspel fortsätter för Västervik – ställs mot jumbon

Mikael Johanssons Västervik möter AIK på bortais i morgon. Foto: Ossian Mathiasson

Jakten på slutspel fortsätter för Västervik – ställs mot jumbon

Västerviks IK har tappat tongivande spelare, men också värvat nya. I morgon kväll går VIK:s jakt på slutspel vidare med bortamatch mot jumbon AIK.
– Vi är verkligen med och hugger på åttondeplatsen, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson. 

Annons:

Västervik valde att acceptera bud på tre tongivande spelare – Adam Plant, Rob Bordson och Darren Nowick – för att göra allt de kan för att kunna möta svenska hockeyförbundets licenskrav på 2,5 miljoner kronor. 

Backen Viktor Näslund, centern Emil Eriksson och forwarden Anton Karlström har tillkommit inför serieavslutningen med Västervik i Hockeyallsvenskan. 

– Det var många spelare på en gång. På ett sätt kan man se det som en nystart med flera nya killar. Vi har nött en del på vårt grundspel och det har även varit nyttigt för de befintliga spelarna, säger Mikael Johansson. 

Vad säger du om försäljningarna för att kunna klara elitlicensen?

– Det finns två vägar att gå, att göra som vi gör eller göra som Vita Hästen. Jag tycker att det är mer sunt att göra på det sättet som vi gör för att rädda upp elitlicensen, säger Johansson. 

Emil Eriksson, centerlånet från Dalen i Hockeyettan, har tidigare spelat tre allsvenska säsonger med Vita Hästen och spelat junioråren i Örebro HK där det också blev 14 framträdanden i SHL. 

– Jag hade Emil när jag var i Vita Hästen för några år sedan. Det är en stabil och klok center med bra rutin från allsvenskan, säger Mikael Johansson. 

Sista chansen för AIK

Med sex omgångar kvar av Hockeyallsvenskan talar i stort sett allt för att morgondagens motståndare AIK får kvala sig kvar. Det är nämligen 17 poäng upp till Almtuna ovanför kvalstrecket när det finns 18 poäng kvar att spela om. 

– De har en liten teoretisk chans och har dessutom fått in en ny tränare (Roger Melin). Spelarna vill säkert visa att de ska spela och det är tufft att möta lag som gör förändringar. AIK får energi när Roger kommer in, det blir ett nytt lag när en ny röst förändrar i gruppen, säger Johansson. 

Vad säger du om AIK?

– De har spelat bättre på slutet och var rätt stabila. I senaste matchen mot Timrå var de bra men släppte in ett par slarviga mål. Vi ska som vanligt spela vårt spel, vara noggranna och inte ge dem något. 

Flåsar Mora i nacken

Västervik flåsar Mora i nacken i kampen om att ta den åttonde och sista slutspelsplatsen. Det skiljer endast en poäng mellan lagen. 

– Vi är med och hugger på åttondeplatsen och har Mora kvar att möta på bortais i näst sista omgången. Vi ska knipa så många poäng som möjligt och förhoppningsvis dra ifrån Mora.

Västervik har samtliga spelare tillgängliga förutom långtidsskadade Victor Öhman. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt