JUST NU: VIK KLART FÖR SPEL I SLUTSPELSSERIEN

Västerviks IK är klart för spel i slutspelsserien efter 3–0 mot Södertälje. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK har haft allt i egna händer när det gäller spel i slutspelsserien. Det blev seger med 3–0 mot Södertälje SK och nu förlängs säsongen ytterligare.

Västervik tog en stark 3–2-seger mot Mora i senaste omgången och klev upp på den åtråvärda åttondeplatsen för första gången för säsongen.

Inför kvällens avslutande omgång i Hockeyallsvenskan hade VIK avgörandet i sina egna händer med en pinne ner till nian Mota och tre poäng ner till tian Tingsryd.

Nytt mål av Ullman

Backen Erik Ullman, som har varit Västerviks klart bäste spelare på sistone med fyra mål på de fem senaste matcherna, fortsätter att vara i strålande målform. När VIK fick chansen i spel fem mot tre i mitten av första perioden såg det lite kärvt ut innan Erik Ullman tryckte iväg ett skott från sin backposition som gick raka vägen in i mål.

I andra perioden drog Västervik på sig flera utvisningar, fem tvåminutersutvisningar, som gjorde att målvakten Adam Åhman sattes på svåra test och räddade sin moderklubb från att tappa ledningen.

Åhman storspelade

Även i tredje perioden var det flera gånger fara och färde men Adam Åhmans storspel var helt avgörande och såg till att VIK behöll sin 1–0-ledning. När klockan stod på 54.31 skickade Peter Krieger in 2–0, hans tolfte mål för säsongen, och i tom kasse satte Emil Eriksson, nyförvärvet från HC Dalen, avgörande 3–0.

Det var en heroisk laginsats av Västervik, som har avslutat grundserien på ett meriterande sätt. VIK sålde tre av sina stjärnor inför transferfönstrets stängning och är nu klart för spel i slutspelsserien, som börjar den 13 mars.