Annons:

Tufft utgångsläge för VIK – måste slå formstarkt lag inför tomma läktare

Adam Åhmans medverkan mot Timrå är högst osäker. Foto: Ossian Mathiasson

Tufft utgångsläge för VIK – måste slå formstarkt lag inför tomma läktare

Tre poäng är vad Västerviks IK måste plocka i kvällens match mot Timrå IK som är i väldigt gott slag. 
– Man behöver inte vara raketforskare för att förstå att en vinst är viktigt, säger VIK:s assisterande tränare Mikael Johansson. 

Annons:

Det var högt underhållningsvärde i inledningen av slutspelsserien med 14 (!) mål i matchen mellan Södertälje SK och Västerviks IK. För VIK:s del var det tungt eftersom de gjorde sex mål framåt, släppte in åtta mål bakåt och fick en mycket tung start på slutspelsserien. 

Med tanke på att det rör sig om en så pass kort serie över fem omgångar blir det tufft direkt efter en förlust. Västervik går dessutom in i serien med noll poäng medan Timrå, som slog Karlskoga med klara 8–3, gick in med tre poäng och står just nu på sex poäng. 

Segrar måste trilla in

I kväll kommer slutspelsseriens favorittippade lag, Timrå, till Västervik och spelar inför tomma läktare i Plivit Arena. 

– Det är klart att vi måste vässa till vårt boxplay, det var det som var det dåligt mot SSK. Om man ska ta något positivt så var vårt powerplay väldigt bra men det håller självklart inte att släppa in åtta mål. Flera av de insläppta målen kom i boxplay, säger Mikael Johansson och fortsätter: 

– Det var faktiskt en märklig match. Jag vet inte vad det beror på. När det stod 6–6 i tredje perioden hade vi bud på att göra ledningsmålet och hade då kunnat vinna matchen. Nu gjorde vi inte det men det vi tar med oss är att vi kom tillbaka från ett 1–4-underläge, det är starkt gjort. Det är bara att jobba vidare och försöka vinna mot Timrå. 

Nollpoängaren Västervik har fortfarande chansen att vinna slutspelsserien men då är tre poäng mot Timrå ett måste i första skedet. 

– Det är ganska självklart, de vann med 8–3 mot Karlskoga och har bra målskillnad. En vinst är ett måste om vi ska vara med i racet, annars skiljer det nio poäng. I så fall får de inte plocka några fler poäng samtidigt som vi vinner resterande matcher och tar in massa mål. Det är ett tufft läge. 

Deras medverkan är osäker

Målvakten Adam Åhman och backen Erik Ullman, två spelare som imponerade under slutskedet av grundserien och förde VIK till slutspelsserien, saknades i slutspelspremiären. Deras medverkan mot Timrå är högst osäker. 

– Vi har inte fått någon klarhet i det. De har haft feber så vi får kolla på det i morgon förmiddag (i dag). Det är inte omöjligt att de spelar. Vi hade ingen gemensam träning på torsdagen eftersom det har varit sjukdomar i laget, säger Johansson. 

Även huvudtränaren Mattias Karlin har varit krasslig den senaste tiden men han mår bättre, enligt Johansson. 

"Märkligt att vi ska spela vidare"

De sista fyra omgångarna i slutspelsserien kommer spelas inför tomma läktare. 

– Det är en märklig situation. Det blir intressant att se hur det blir i fortsättningen, det är märkligt att vi ska spela vidare och fara runt i riket när vi vill stoppa spridningen av coronaviruset. Det är lite konstigt kan jag tycka

Vad säger du om beslutet att spela vidare men utan publik?

– Det är klart att man följer rekommendationerna men det känns konstigt att fara runt i landet. Jag vet inte vad som händer om det kommer ett sjukdomsfall i något lag. De måste laget sitta i karantän och vad händer med lagen som har mött dem tidigare. Jag vet inte hur det ska gå. Vill man verkligen få stopp på smittspridningen så borde matcher ställas in men det är svårt att få något i dagsläget. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt