Annons:

Två spelare lämnar VIK – forward klar för klubben

Henrik Malmström lämnar Västerviks IK. Foto: Ossian Mathiasson

Två spelare lämnar VIK – forward klar för klubben

Nu är det klart att två spelare lämnar Västerviks IK. Det handlar om Emil Alba, som vi tidigare rapporterat, samt Henrik Malmström.

Annons:

Emil Alba har skrivit på för Södertälje SK och inte heller Henrik Malmström stannar i klubben. Ingen klubbadress är officiell för Malmström, men han har tidigare placerats i SSK.

– Så klart är det tråkigt att tappa dom men det är lite grand den värld som vi lever i. Just nu är Västerviks IK:s position i näringskedjan att hitta spelare, förädla dem och sen släppa till en klubb som kan erbjuda bättre förutsättningar. Vi är glada att ha haft dem här och önskar båda all lycka i framtiden. Både Henke och Alba kom till oss säsongen 18/19 med lite halvtaskiga säsonger bakom sig. Hos oss har båda hittat tillbaka till glädjen igen och verkligen under utvecklats och växt ut till viktiga spelare för oss dessa två säsonger. Det är verkligen två kanonkillar som har spelat med hjärtat för vår förening och de kommer att bli tunga tapp för oss, säger sportchefen Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

Samtidigt står det klart att VIK värvar Fabian Ilestedt från Nybro Vikings, som vi berättade om i går. 

– Fabian är en spelare som har gjort flertalet bra säsonger i rad i Nybro och som vi känner bör vara redo att ta nästa kliv i sin hockeykarriär. Han är en avig spelartyp som är skicklig på att hitta lösningar offensivt. Vi är glada att få Fabian till oss nästa säsong, säger Georgsson.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvastervik.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt