Annons:

Landslags- och NHL-meriterad back klar för Västerviks IK

Andreas Englund, Landslags- och NHL-meriterad back, är klar för allsvenska Västerviks IK. Foto: Västerviks IK

Landslags- och NHL-meriterad back klar för Västerviks IK

Västerviks IK gjorde under söndagen gjort klart med tidigare Ottawa Senators-backen Andreas Englund. Förra säsongen gjorde han 24 matcher i NHL och 22 i AHL-laget Belleville.

Annons:

Västerviks IK har under söndagen gjort klart med tidigare Ottawa Senators-backen Andreas Englund.

– Andreas är en defensiv back. Stor och stark. Goda ledaregenskaper som vi tror vi kommer få användning av, säger sportchef Emil Georgsson i ett pressmeddelande.

24 NHL-matcher förra säsongen

24-årige Andreas Englund spelade i Ottawa Senators säsongen som gick men är nu free agent sedan hans kontrakt gått ut. Förra säsongen gjorde han 24 matcher i NHL och 22 i AHL-laget Belleville.

Englund beskrivs av Västerviks IK:s sportchef som en rejäl, defensivt skicklig back.

Juniortiden spenderade Englund i Djurgården, precis som Axel Jonsson Fjällby. Totalt gjorde han 95 SHL-matcher i DIF-tröjan, plus tio slutspelsmatcher.

Nio backar i truppen

– Vi blir nu nio backar i truppen vilket vi inte ser som ett problem. Skador kommer komma och Coronan hänger över oss som en osäkerhet. Att vi får möjligheten att stärka truppen med denna typ av spelare tror vi gör oss gott och ökar en redan stark konkurrenssituation, säger Georgsson till hemsidan.

Englund är 191 centimeter lång och 93 kilo tung. Han lämnade Djurgården och SHL inför säsongen 16-17, då det även blev NHL-debut. Englund har spelat 33 NHL-matcher och 228 AHL-matcher. Utöver det har han gjort två A-landskamper och knappt 70 juniorlandskamper.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt