VIK RASADE IHOP SISTA TIO MINUTERNA

Västerviks IK tappade 3–1 till 3–4 under de sista minuterna i kvällens match mot Väsby. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK hade tre raka segrar. Hemma mot Väsby bröts sviten när gästerna vände och vann med 4–3 i tredje perioden.

Västervik var det bättre laget i första perioden, men det var Väsby som gjorde enda målet. Med knappt två minuter kvar bröt Johannes Nilsson in på första stolpen och gjorde 1-0 till Väsby.

Kvittering kom i numerärt överläge, drygt sju minuter in i mittperioden. Tim Wahlgren pricksköt från vänstra cirkeln och det var 1-1. Andra perioden var Västerviks klart bästa och minuten senare tog man även ledningen. Axel Jonsson Fjällby jobbade fram pucken bakom förlängda mållinjen och hittade finske Eetu Tuulola ren i slottet.

Tapp trots bra start

Västervik utökade ledningen tidigt i tredje perioden när Kellen Jones tryckte in 3-1 efter en fin uppåkning och passning av Victor Öhman. Där och då kändes segern i hamn, men ett vilt jagande Väsby reducerade, från ingenstans, halvvägs in i tredje. Där fick de luft under vingarna och fick strax ett numerärt överläge. Precis när VIK klarat av det kvitterade Väsby.

Efter ett antal returer orkade inte Daniel Marmenlind stå emot. Matchen gick mot förlängning. Men, nykomlingen Väsby ville annat. Med bara en och en halv minut kvar satte gästerna ledningsmålet genom Christoffer Gozzi. Västervik plockade ut målvakten i sin jakt på kvittering, men trots ett flertal bra chanser blev det ingen utdelning.

Matchen slutade 3-4 och Västervik är inte längre ett obesegrat lag i Hockeyallsvenskan.

Fakta

Västerviks IK–Väsby IK HK 3–4 (0–1, 2–0, 1–3)

Första perioden: 0–1 (18.12) Johannes Nilsson (Raphael Lavoie, Jacob Spångberg)

Andra perioden: 1–1 (28.18) Tim Wahlgren (Saku Kinnunen, Victor Öhman) i spel fem mot fyra, 2–1 (28.46) Eetu Tuulola (Axel Jonsson-Fjällby)

Tredje perioden: 3–1 (44.10) Kellen Jones (Victor Öhman, Gerry Fitzergald), 3–2 (50.05) Ludomir Fetkovic (Christian Holmblad), 3–3 (56.09) Johannes Nilsson (Christian Holmblad, Pontus Karlsson), 3–4 (58.32) Christoffer Gozzi (Johan Lorraine, Jacob Spångberg)

Skott: 34–33 (13–11, 11–4, 10–18)

Utvisningar, VIK: 4x2 min, Väsby: 4x2 min