Annons:

Marcus Westfält (20) var besviken på sin egen och lagets insats. Foto: Ossian Mathiasson

Stor VIK-besvikelse efter sena raset: "Vi förtjänar inte att vinna"

Västerviks IK tappade 3–1 till 3–4 på tio minuter i slutperioden. Forwarden Marcus Westfält var besviken över sin egen och lagets insats. 
– Jag tycker att vi gör en ganska dålig match överlag, säger han efter lagets första förlust.

Annons:

Västerviks IK kom till dagens match mot Väsby med tre raka segrar i Hockeyallsvenskan. 

När Kellen Jones sköt 3–1 i upptakten av tredje perioden talade det mesta för att Västerviks IK:s segertåg skulle tuffa vidare. 

"Känner mig frustrerad"

Gästande Väsby ville något helt annat och iscensatte en stark vändning med tre raka mål under matchens avslutande tio minuter. Västerviks besvikelse var stor efter säsongens första nederlag i Hockeyallsvenskan.

– Jag vet inte om det bara är de sista tio minuterna som är dåliga. Jag tycker att vi gör en ganska dålig match överlag. De (Väsby) vill spela fartfylld hockey som går fram och tillbaka och vi gick i deras fällor gång på gång. Jag vet inte hur många gånger vi gav dem tre mot ett eller tre mot två, säger forwarden Marcus Westfält och fortsätter:

– Jag tycker att vi har tur som leder efter två perioder och har en 3–1-ledning. ”Marmen” stod på huvudet hur många gånger som helst, de gjorde mål på sina målchanser i sista perioden och vi skapade också väldigt många chanser. Jag själv ska göra några mål och vi ska kunna punktera matchen. Det är mer över 60 minuter än bara de sista tio minuterna. 

Marcus Westfält var en av många VIK-spelare som var inblandad i flera heta situationer med Väsby-spelare.

– Ja, det blir lite så. Vi känner inte att vi får ut spelet som vi vill och det är klart att man blir frustrerad. Jag själv känner mig frustrerad, jag tycker inte att jag spelar på den nivå som jag vill spela på.

"Föll ur det totalt i dag"

Han tycker inte att Väsbys seger är orättvis sett över 60 minuter. 

– Vi förtjänar inte att vinna matchen men vi ska vinna en sådan här match. Det är samma problem som vi hade förra säsongen, att vi lyckades slå Björklöven och Modo men vi måste slå lagen som ligger runt omkring oss också. 

Vad säger du om er start på säsongen?

– Den har varit bra. Vi har varit noga, spelat vårt spel och hållit tätt bakåt. Jag tycker att vi föll ur det totalt i dag. Vi hamnade i deras spel och spelade som Väsby ville, då är det ett bra lag. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvastervik.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

LEDIGA BOSTÄDER

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt