VÄSTERVIK TAPPADE LEDNING SENT – FÖLL PÅ STRAFFAR

Michael Kapla var nära att bli matchhjälte för Västervik som släppte in 3–3 sent och föll på straffar. Foto: Ossian Mathiasson

Västerviks IK var i ledning tre gånger hemma mot IF Björklöven och släppte in 3–3 med en minut att kvar spela. Det blev en VIK-poäng då Björklöven vann efter straffar.

Västervik har tidigare under säsongen förlorat två raka matcher mot Björklöven uppe i Umeå. I kväll möttes lagen för första gången i Västervik.

Tre gånger tog Västervik ledningen i hemmamatchen mot Björklöven, och tre gånger kvitterade Björklöven. När backen Michael Kapla skickade in 3–2 powerplay i mitten av tredje perioden talade det mesta för att Västervik skulle hålla emot och ta tre poäng.

Sen kvittering av gästerna

Då, med en minut och två sekunder kvar av matchen, klev Carl Grundström fram när det behövdes som mest och forcerade in Björklövens kvittering fram till 3–3. Västervik orkade inte hålla emot när Björklöven spände musklerna och tog matchen till en förlängning som förblev mållös.

Matchen var avgjord efter två straffomgångar då Björklöven-spelarna gjorde mål samtidigt som VIK-spelarna bommade två gånger om.

Fakta

Västervik–Björklöven 3–4 (1–1, 1–0, 1–2, 0–0, 0–1)

Första perioden: 1–0 (6.22) Gerry Fitzgerald (Victor Öhman, Viktor Liljegren), 1–1 (14.59) Pontus Andreasson (Gustav Possler, Olle Liss)

Andra perioden: 2–1 (32.12) Viktor Liljegren (Gerry Fitzgerald, Victor Öhman)

Tredje perioden: 2–2 (41.26) Alex Hutchings (Justin Crandall), 3–2 (50.39) Michael Kapla (Jonathan Davidsson, Saku Kinnunen), 3–3 (58.58) Carl Grundström (Olle Liss, Oscar Steen)

Avgörande straff: Oskar Steen

Skott: 34–35 (12–12, 11–6, 9–14, 2–2, 0–1)

Utvisningar, VIK: 2x2 min, IFB: 5x2 min