Annons:

Femte raka förlusten för IKO – spelare till sjukhus

IK Oskarshamn förlorade för femte matchen i rad i kväll. Foto: Arkivbild

Femte raka förlusten för IKO – spelare till sjukhus

IK Oskarshamn förlorade ännu en gång i kväll. Efterspelet kom att handla om en tuff tackling på Oscar Sundh tio minuter in på sista perioden.

Annons:

Det var i powerplay som Sundh bar upp pucken i mittzon. Nästan direkt efter att han passat ifrån sig pucken small det. Tacklingen var stenhård och golvade Sundh – men bedömdes vara schysst av domarteamet.

IKO-tränaren Martin Filander var kritisk.

– Det är ett jättemisstag att det inte blir något av det. Det är blindside, rätt i käken och han är trea in. Det är många parametrar och det ser ruskigt otäckt ut, men det är bara att hoppas att han mår bra.

Situationen visades inte på jumbotronen och domarna fick inte en andra chans att se den innan beslutet.

– Det har de rätt att göra och det är jättesynd, men framförallt tycker jag synd om Oscar.

Sundh fördes ut på bår och till sjukhus med ambulans. Hur det gick med honom är oklart i skrivande stund. 

"Håller strukturen riktigt bra"

Örebro vann matchen med 2-1 och IKO var nära poäng. Fredrik Olofsson gav Oskarshamn ledningen i förstas. 1-1 kom efter ett grovt misstag i IKO-försvaret och 2-1 genom en styrning med drygt tio minuter kvar.

– Vi gör en riktigt bra prestation i stora stycken och skulle såklart ha gjort något mer mål. Det är ex antal grejer som studsar emot och vi får ta med oss det. Vi håller strukturen riktigt bra, men skulle behövt ha lite mer utdelning. Det gäller att fortsätta jobba hårt.

Vimmerbybekantingarna Emil Wahlberg och Pontus Näsen spelade tio respektive 17 minuter. Markus Modigs var inte med i truppen.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvastervik.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt