INEFFEKTIVT VÄSTERVIK FÖLL MOT BJÖRKLÖVEN

Västerviks IK åkte på en tung förlust hemma mot Björklöven. Tim Wahlgren gjorde VIK:s mål i slutskedet av matchen. Foto: Ossian Mathiasson

Västervik hade otroligt svårt att komma till de sista avgörande målchanserna mot ett effektivt Björklöven. Gästerna vann med 2–1 i en jämn match.

Västervik var det bättre laget i första perioden och skapade en del chanser, men lyckades inte knäcka Isak Mantler i Björklövens mål. Istället kom 0-1, från ingenstans, när Pontus Andreasson fick ganska fritt skottläge och pricksköt in ledningsmålet.

Spelmässigt var det jämnt, men det var Björklöven som gjorde målen. VIK skapade, men gästerna gjorde målen. 2–0 till Björklöven kom tidigt i tredje perioden när Västervik åkte på en spelvändning. Sist på pucken var Sebastian Manberg, som har ett förflutet i Vimmerby Hockey.

Västervik fortsatte trycka på, men hade förtvivlat svårt att få in pucken. När Zacharias Skog lämnade isen för spel sex mot fem tryckte Tim Wahlgren äntligen in VIK:s första mål med minuten kvar, men det var för lite, för sent.