Annons:

Davidsson lämnar Västervik: “Hoppats på bättre resultat”

Marcus Davidsson lämnar Västerviks IK, bekräftar tränaren Mattias Karlin. Foto: Arkivbild

Davidsson lämnar Västervik: “Hoppats på bättre resultat”

Marcus Davidsson lämnar Västervik med omedelbar verkan. Det bekräftar huvudtränaren Mattias Karlin inför morgondagens möte mot Västerås. 

Annons:

22-årige Marcus Davidsson har minst sagt haft en tung säsong. Efter inte har platsat i Växjö Lakers, blev det spel i hockeyallsvenska Västervik. Men spelet har inte motsvarat förväntningarna, och nu står det klart att klubben går skilda vägar med forwarden, vilket Västerviks-Tidningen var först att rapportera om.

– Vi har kommit överens att gå skilda vägar. Båda parterna hade hoppats på bättre resultat, så därför vi har valt att bryta med honom, säger Mattias Karlin till Dagens Västervik.

Imorgon (onsdag) väntar en viktig match för Västervik. Västerås borta och vinst gör att VIK tar steget upp på en kvartsfinalplats.

– Klart att det är viktigt. Det blir verkligen en sex poäng match, med tanke på att Västerås ligger på placeringen ovanför oss. De är ett homogent och stabilt lag. Väldigt samspelta eftersom de har fått behålla det mesta från fjolårets trupp. Kommer bli en tuff bortamatch. Vi måste följa vår gameplan och göra det jobbet som vi har sagt inför matchen. Hoppas på bättre utdelning i special teams.

Nyförvärv gör debut

Att Davidsson lämnar är inte den enda förändringen i truppen inför morgondagens VIK-möte. Nyförvärvet Zack Budish väntas göra debut. Den 29-årige amerikanske forwarden kommer närmast från spel i den finska högsta ligan och TPS. Men den här säsongen har det inte blivit något spel än.

– Vi hoppas att han är med imorgon. Han kommer tillföra tyngd och skapa oreda hos målvakten. Men vi måste komma ihåg att han inte har spelat sen i mars, så förväntningarna imorgon är inte jättehöga. Det är några frågetecken inför imorgon. Jardeskog är vi osäkra på att han kommer till spel. Men ett skönt besked är att Alfred Barklund är tillbaka. Så lite förändringar kommer det vara när pucken släpps.

Samuel Josefsson

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt