Annons:

Kanadensaren gillar tillvaron i Västervik: “Älskar att vara här”

Ryan Gropp, till höger, har imponerat i Västerviks IK. Foto: Bildbyrån

Kanadensaren gillar tillvaron i Västervik: “Älskar att vara här”

Ryan Gropp har gjort succé sedan ankomsten till Västervik. Kanadensaren trivs väldigt bra i den småländska staden.

Annons:

2015 blev en 18-årig Ryan Gropp draftad av New York Rangers i andra rundan. Men det blev aldrig några matcher i världens bästa hockeyliga. Istället fick kanadensaren tillbringa tid i WHL och AHL. Nu sex år sedan Gropp fick kliva upp på scenen och ta på sig Rangers-tröjan och kepsen, är han i Sverige och hockeyallsvenska Västervik.

– Jag har älskat tiden så här långt. Västervik som stad har varit fantastisk. Killarna i laget har varit grymma och gjort att det har varit en lätt övergång. Jag har verkligen kunnat njuta, säger 24-åringen till Dagens Västervik.

Valde att förlänga kontraktet

Gropp blev klar för Västervik den nionde januari för att ersätta NHL-lånet Axel Jonsson-Fjällby som återvände till Washington Capitals organisation. Gropp hann göra 17 matcher i grundserien, där det blev totalt nio poäng. Ett facit som ledde till att forwarden valde att förlänga med klubben.

– Som jag sa så älskar jag att vara här. Hockeyn är väldigt bra och tycker det håller en väldigt hög nivå.

Just nu befinner sig Västervik mitt i en slutspelsbubbla. Smålänningarna slog ut Södertälje i kvartsfinalen med 3-1 i matcher och har nu ett jobbigt 0-2-underläge mot storfavoriten Timrå i semifinalen. För Ryan Gropp har slutspelet blivit en succé med fyra poäng på sex matcher. Gropp räds inte Timrå. 

 – Så länge vi håller till vår spelplan så kan vi vinna mot vem som helst. Vi ska bara tänka på vad vi kan göra.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt